Noorderlicht Groepsreis 'Winterbreak' (Budget of Comfort)
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Groepsreis Winterbreak Noorderlicht (Budget of Comfort)

« Terug naar het reisoverzicht

5 / 4
Prijs vanaf € 1065,-

Groepsreis Winterbreak Noorderlicht (Budget of Comfort)

De Golden Circle, hot pots en noorderlichten

Bij deze 5-daagse Noorderlicht groepsreis bezoek je gedurende de dag een aantal hoogtepunten van Zuid-IJsland, zoals de Golden Circle, de Blue Lagoon en een aantal bijzondere (en misschien wel gedeeltelijk bevroren) watervallen, ’s Avonds krijg je de mogelijkheid om de hemel af te speuren naar het prachtige noorderlicht, eventueel vanuit de hot pot bij je hotel. Je bent er even helemaal tussenuit!

Naast het Noorderlicht staat IJsland natuurlijk bekend om de prachtige, ruige landschappen, afgewisseld met vredige bergweiden. Woeste fjorden, gletsjers, zwarte stranden, watervallen, een ijsschotsmeer, vulkanen en geisers zijn allemaal typerend voor het landschap op IJsland.

Deze reis in het kort

Na je aankomst op de luchthaven Keflavik ga je met de Flybus naar je accommodatie in Reykjavík. Van daar uit kan je de stad verkennen, waarbij we je een aantal ideeën meegeven om de hoofdstad op eigen gelegenheid te verkennen. De volgende dag bezoek je het schiereiland Reykjanes met zijn warmwaterbronnen, bergen, vogelrotsen, vuurtorens en vissersdorpjes. Aan het eind van de dag is er gelegenheid om heerlijk te ontspannen in het warme blauwe water van de beroemde Blue Lagoon.

Op dag drie van deze reis breng je een bezoek aan de actieve vulkaan onder de gletsjer Eyjafjallajökull. Je bezoekt de hoge, maar smalle waterval Seljalandsfoss, waar een pad achter de waterval doorloopt. In de namiddag is er een mogelijkheid om een gletsjerwandeling te maken(tegen meerprijs). Als alternatief kan je wandelen op een zwart lavastrand bij de prachtige vogelkliffen van Reynisfjara.

Op dag 4 bezoek je het geothermische gebied Geysir, waarbij de stoom van veraf al te zien is. Hier tref je een verscheidenheid aan van hete bronnen en borrelende poelen, inclusief de originele geiser Geysir, die nu meestal slaapt, maar die aan de nabijgelegen Strokkur een uitstekende vervanger heeft. Deze spuit elke 5 à 10 minuten. Na dit bezoek rijdt de bus verder naar de ‘gouden waterval’ Gullfoss, die in twee stappen 34 meter omlaag valt en het Nationaal Park Þingvellir. De laatste dag maak je je weer klaar voor vertrek terug naar Nederland.

Noorderlicht Groepsreis ‘Winterbreak’ (Budget)

Bij de budgetreis slaap je in guesthouses en cottages, prijs per persoon: vanaf € 1.065 in een 2-persoonskamer

Noorderlicht Groepsreis ‘Winterbreak’ (Comfort)

Bij de Comfortreis slaap je in hotels, prijs per persoon: vanaf € 1.275 in een 2-persoonskamer

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1:

welkom op IJsland (50km)
Individuele transfer met de Flybus van de luchthaven Keflavík naar je accommodatie in Reykjavík. We geven je een aantal ideeën om de hoofdstad van IJsland op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 2:

Reykjavík stadsrondleiding, de Blue Lagoon en schiereiland
Reykjanes (220 km)
Na kennismaking met de gids zie je enkele hoogtepunten van de hoofdstad van IJsland. Vervolgens bezoek je het schiereiland Reykjanes met zijn warmwaterbronnen, bergen, vogelrotsen, vuurtorens en vissersdorpjes. Aan het eind van de dag kun je heerlijk ontspannen in het warme blauwe water van de beroemde Blue Lagoon. Je verblijft twee nachten in een landelijk hotel in het zuiden.

Dag 3:

Zuid-IJsland (200 km)
Vandaag rijdt de bus naar het zuiden langs de kust en stop je bij de actieve vulkaan onder de gletsjer Eyjafjallajökull. Je bezoekt de hoge, maar smalle waterval Seljalandsfoss, waar een pad achter de waterval doorloopt. Een mooie wandeling als je niet bang bent om nat te worden!

In de namiddag krijg je de mogelijkheid om een gletsjerwandeling te maken op de Sólheimajökull. (circa € 120, exclusief)

Mocht je hier niet voor kiezen dan vervolg je de weg aan de kust en wandel je op een zwart lavastrand bij de prachtige vogelkliffen van Reynisfjara in de buurt van Vík. Tot slot bezoek je de 60 meter hoge waterval Skógafoss. In de buurt ligt één van IJslands mooiste volksmusea.

Dag 4:

IJslandse paarden en Golden Circle (210 km)
In de ochtend leer je over het IJslandse paard, zijn geschiedenis en zijn bijzondere kwaliteiten en bezoek je een geothermische kas. De stoom van het geothermische gebied Geysir is al van veraf te zien. Hier tref je een verscheidenheid aan hete bronnen en borrelende poelen aan, inclusief de originele geiser Geysir, die nu meestal slaapt, maar die aan de nabijgelegen Strokkur een uitstekende vervanger heeft. Deze spuit elke 5 à 10 minuten. Vervolgens rijdt de bus verder naar de ‘gouden waterval’ Gullfoss, die in twee stappen 34 meter omlaag valt en het Nationaal Park Þingvellir, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Hierna keer je terug naar Reykjavík. Als de weersomstandigheden goed zijn, kun je een optionele noorderlichttour boeken.

Dag 5:

Vertrek naar huis (50 km)
Individueel vervoer per Flybus van je accommodatie in Reykjavík naar de luchthaven Keflavík.

• Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
• 4 nachten in eenvoudige accommodatie in 2-persoonskamers, inclusief ontbijt
• 3 dagen bus en Engelstalige gids
• Entree Blue Lagoon met handdoek
• Entree Skógar Museum
• Bezoek aan IJslandse paardenmanage en een geothermische kas
• Noorderlichtprogramma met twee avonden lezing, film, zoektocht naar het noorderlicht met gids en warme dranken en koekjes in de avond

Wat is niet inbegrepen

• Overige maaltijden
• Optionele excursies
• Persoonlijke uitgaven
• Eventuele entreeprijs voor attracties
Er is een mogelijkheid dat bij sommige attracties nog een toegangsprijs betaald moet worden. Deze entreegelden zijn niet inbegrepen in prijs.

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

 

 

 

 

De comfort categorie is altijd op aanvraag.

Kinderen van 2-11 jaar die bij de ouders op de kamer slapen krijgen een kinderkorting van 25%.
3-persoonskamers zijn 2-persoonskamer met een extra bed, ideaal voor 2 volwassenen en een kind.

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • noorderlicht groepsreis

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Tip: boek een extra nacht in Reykjavík voorafgaand of na afloop van je groepsreis. Je kunt deze extra dag gebruiken voor een walvissafari of bijvoorbeeld een paardrijdtocht.
We adviseren je graag.

vanaf € 80 p.p. in een 2-persoonskamer (budgetreis)
vanaf € 90 p.p. in een 2-persoonskamer (comfortreis)


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »