Winterreis IJsland, 8 dagen vakantie op IJsland in Icelandair Hotels
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» 8-daagse winterreis Zuidwest-IJsland in Icelandair hotels

« Terug naar het reisoverzicht

8 / 7
Prijs vanaf € 1219,-

8-daagse winterreis Zuidwest-IJsland in Icelandair hotels

Ontdek Zuidwest-IJsland vanuit comfortklasse hotels

Winterreis IJsland in Icelandair Hotels

Deze 8-daagse winterreis IJsland biedt je een kennismaking met het westen en zuiden van IJsland. Je reist langs schitterende lavavelden, een aantal hetebronnengebieden, halfbevroren watervallen en historische plaatsen. Tijdens de tocht wordt ook de mooie fjord Hvalfjörður niet overgeslagen en rijd je naar het schiereiland Snæfellsnes. Afhankelijk van de weersomstandigheden en hoeveel je wilt rijden, bezoek je het hele schiereiland of een gedeelte ervan. Het schiereiland wordt gedomineerd door de gletsjer Snæfellsjökul. Natuurlijk wordt bij deze reis ook de Golden Circle niet overgeslagen. Tot slot verblijf je in de levendige hoofdstad van IJsland, Reykjavík.

Noorderlicht

IJsland staat natuurlijk bekend om de geweldige mogelijkheden om het Noorderlicht te bekijken. Zoals bij alle winterreizen door IJsland bestaat ook bij deze winterreis IJsland de kans dat je ‘s avonds of ‘s nachts het noorderlicht ziet! De noordelijke ligging en weinig lichtvervuiling zorgen voor ideale omstandigheden. Om die reden zijn noorderlichtreizen naar IJsland heel populair. Naast het Noorderlicht biedt IJsland een adembenemende natuur. Ruige lavalandschappen worden afgewisseld met, wilde fjorden, prachtige groene heuvels, heetwaterbronnen en vulkanen. In dit gevarieerde landschap zijn talloze watervallen te vinden.

Winterreis IJsland in het kort

Na aankomst op Keflavik Airport haal je de huurauto op het vliegveld op. Je reist meteen door naar de eerste accommodatie (Icelandair Hotel Hamar) nabij Borgarnes. Hier zul je twee nachten verblijven om vanuit hier de omgeving te gaan verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt, Húsafell en de bijzonder gevormde watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook kun je een tocht maken naar bijvoorbeeld Zuid-Snæfellsnes voor een wandeling naar de explosiekrater Eldborg. Ook Noord-Snæfellsnes is een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld een wandeling naar de vuurtoren van Stykkishólmur met prachtig uitzicht over de Breiðafjörður, een boottocht naar het eiland Flatey of het volksmuseum in Ólafsvík.

Op dag 3 rijd je naar de accommodatie in het zuidwesten van IJsland, Icelandair Hotel Flúðir. Je zult hier drie nachten verblijven. Vanuit dit hotel kun je uitstapjes maken naar onder andere de Golden Circle, bestaande uit het nationale park Þingvellir, de ‘gouden waterval’ Gullfoss en de spuitende geisers bij Geysir. Ook kun je naar het zwarte strand bij Vík en de grote watervallen Skógafoss, waar ook een leuk museum bij in de buurt is, en Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen.

Op dag 6 rijd je richting het bruisende Reykjavík, waar je de laatste 2 nachten in Icelandair Hotel Marina zult verblijven. Loop door het centrum van Reykjavík, bezoek de bekende Hallgrímskirkja en sla ook zeker de haven en het concert en conferentiecentrum Harpa niet over! De stad uit rijden om schiereiland Reykjanes verder te ontdekken of een bezoek aan de Blue Lagoon is ook mogelijk!

Aanbieding

Deze aanbieding is speciaal samengesteld op basis van Icelandair Hotels. Dit zijn hotels die vallen binnen de comfortklasse. De aanbieding is geldig van 1 oktober 2019 tot en met 30 april 2020. In het aanbod zijn standaard kamers inclusief. Mocht dit niet meer beschikbaar zijn, dan geldt er een toeslag per nacht.

Wij adviseren een 4WD voertuig in de winter.

De vanafprijs per persoon is gebaseerd op een Suzuki Jimny met 2 personen.

Bekijk eventueel ook onze 8-daagse winterreis Noord-IJsland in Icelandair Hotels of de 12-daagse rondreis IJsland winter waarbij je gelijk doorvliegt naar Akureyri en zowel het noorden als zuidwesten van IJsland aandoet.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1-2:

Vliegveld Keflavík – Borgarnes
Na aankomst haal je de huurauto op, op het vliegveld en rijd je meteen naar je eerste accommodatie nabij Borgarnes (West-IJsland). Je verblijft twee nachten in Icelandair Hotel Hamar.
Vanuit je hotel kun je tal van uitstapjes maken. Zo kun je bijvoorbeeld naar het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt, Húsafell en de bijzonder gevormde (en misschien wel gedeeltelijk bevroren!) watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook kun je een tocht maken naar bijvoorbeeld Zuid-Snæfellsnes voor een wandeling naar de explosiekrater Eldborg, het kerkje bij Búðir, het idyllische haventje Arnarstapi, de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar.
Ook Noord-Snæfellsnes is een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld een wandeling naar de vuurtoren van Stykkishólmur met prachtig uitzicht over de Breiðafjörður, een boottocht naar het eiland Flatey of het volksmuseum in Ólafsvík.

Dag 3-5:

Borgarnes – Flúðir
Op dag 3 rijd je naar de accommodatie in het zuidwesten van IJsland, Icelandair Hotel Flúðir. Je zult hier drie nachten verblijven. Vanuit dit hotel zijn uitstapjes mogelijk naar onder andere de Golden Circle, bestaande uit Þingvellir National Park, de ‘gouden waterval’ Gullfoss en de spuitende geisers bij Geysir. Ook kun je naar het zwarte strand bij Vík, de lavarotsen bij Dyrhólaey en de grote waterval Skógafoss, waar ook een leuk museum bij in de buurt is, en Seljalandsfoss, een waterval waar je achterlangs kunt lopen.

Dag 6-7:

Flúðir – Reykjavík
Je rijdt terug richting het westen naar het bruisende Reykjavík, waar je de laatste twee nachten in Icelandair Hotel Marina zult verblijven. In Reykjavík kun je bijvoorbeeld één van de vele musea bezoeken, ronddwalen langs Perlan, de Hallgrímskerk, het stadhuis of lekker winkelen. Je kunt ook de stad uitrijden en bijvoorbeeld het schiereiland ontdekken of een bezoek brengen aan de Blue Lagoon (entree exclusief, reservering aanbevolen).

Dag 8:

Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug.

• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
• luchthavenbelasting en ticketingfee
• 7 nachten in 2-persoonskamers comfort-klasse, inclusief ontbijt
• 7 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
• wegenkaart
• Dominicus-reisgids IJsland
• uitgebreid informatiepakket
• Nederlandstalige routebeschrijving

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deze reis kan dagelijks starten van 01/10/2019 tot 30/04/2020, er wordt dagelijks naar IJsland gevlogen.

Let op: gedurende de kerstvakantie worden andere prijzen gerekend.
Wil je in deze periode naar IJsland, houd rekening met hogere vlucht- en accommodatieprijzen. Ben je geïnteresseerd, dan maken we graag een persoonlijke offerte.

Vanafprijs per persoon 2019

Je kunt de reis maken met alle 4WD huurauto’s. Staat deze niet in het overzicht berekenen we graag de prijs voor je.
Let op: gedurende de kerstvakantie (en in het bijzonder tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling) worden andere prijzen gerekend.
Deze vind je niet in deze tabellen! Wil je in deze periode naar IJsland, houd rekening met hogere vlucht- en accommodatieprijzen. Ben je geïnteresseerd, dan maken we graag een persoonlijke offerte.

Klik op de tabel voor een grotere weergave.

Comfortklasse

De prijs is berekend op basis van standaardkamers bij Icelandair Hotels. Mochten standaardkamers al bezet zijn, dan kun je tegen een toeslag duurdere kamer(s) boeken.

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • Winterreis IJsland
 • Winterreizen IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Strandarkirkja
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Kerið
 • Vuurtoren van Londrangar
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »