Noorderlicht Groepsreis IJsland, Noorderlichtreis, Busreis + gids
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Zeer complete Noorderlicht Groepsreis in een kleine groep

« Terug naar het reisoverzicht

8 / 7
Prijs vanaf € 2860,-

Zeer complete Noorderlicht Groepsreis in een kleine groep

Geniet van het winterse IJsland in een groep van maximaal 16 deelnemers

Zeer Complete Noorderlicht Groepsreis IJsland in kleine groep vanaf € 2860 p.p. (winter 2019-2020)
(Toeslag 1-persoonskamer € 385)

Deze Noorderlicht Groepsreis IJsland is hetzelfde als de andere zeer complete noorderlicht groepsreis, alleen bestaat de groep bij deze reis uit maximaal 16 deelnemers.

Bij deze reis kun je overdag genieten van de talrijke spectaculaire natuurfenomenen van Zuid- en West-IJsland, terwijl je ’s avonds op zoek gaat naar het noorderlicht. De reis brengt je onder andere langs de Golden Circle, een groot aantal indrukwekkende watervallen en uitgestrekte lavavelden en spoelzandvlaktes. Ook bezoek je tijdens deze reis tweemaal het ijsbergenmeer Jökulsárlón: één keer overdag en één keer ’s avonds tijdens je zoektocht naar het noorderlicht.

Vertrekdata van de Noorderlicht Groepsreis IJsland

De vertrekdata zijn de gehele winter door. Iedere reis gaat er een inspirerende Engels sprekende gids mee.

IJsland Noorderlicht wacht:

Tijdens deze reis word ook de hemel afgespeurd naar het noorderlicht als je ligt te slapen. Indien gewenst word je dan gewekt wanneer het noorderlicht te zien is.

Details:

 • Engelstalige begeleiding
 • Maximaal 16 deelnemers
 • Cruise door de fjord Breiðafjörður
 • Northern Lights Academy Program
 • Bezoek aan de Blue Lagoon, Lava Exhibition center, traditionele ‘haaienboer’, turfboerderijen en kerkjes

TIP: boek een extra nacht in Reykjavík voorafgaand of na afloop van je groepsreis.

Bekijk hier de ervaring van onze medewerker Idy en oud-collega Yvonne tijdens deze groepsreis in 2016.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1:

Aankomst (50 km)
Je komt aan op IJsland en wordt per bus naar je hotel in Reykjavík gebracht. Je kunt zelf Reykjavík ontdekken.

Dag 2:

Reykjavík city tour en de Borgarfjörður saga vallei (245 km)
Je maakt kennis met de gids en je krijgt een stadstour door Reykjavík; daarna vertrek je naar het westen. Na een stop bij een grote wolwinkel ga je naar Borgarfjörður, waar je een oude vulkaankrater kunt beklimmen. Ook bezoek je de watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Je overnacht twee nachten in Reykholt. Je krijgt hier ’s middags een lezing over het noorderlicht, en na het diner ga je wandelend op zoek naar het noorderlicht. De dag wordt afgesloten met een kop warme chocolademelk of thee.

Dag 3:

Snæfellsnes schiereiland en fjord cruise (250 km)
Je bezoekt het schiereiland Snæfellsnes (het ‘schiereiland met de besneeuwde berg’), met het charmante vissersdorpje Stykkishólmur waar je een lunchcruise maakt in de fjord Breiðafjörður. Daarna wacht je een unieke IJslandse ‘traktatie’ bij Bjarnarhöfn, waar ze ‘hákarl’ serveren: gefermenteerde haai. Op de terugweg naar Reykholt reis je door lavavelden en langs de kust van de oceaan, waar je prachtige foto’s kunt maken. Bij Borgarnes kun je óf het Icelandic Settlement Center bezoeken, óf een duik nemen in het geothermisch verwarmde zwembad. Zodra het donker wordt, ga je natuurlijk weer op jacht naar het noorderlicht en kun je genieten van de hot pot bij het hotel.

Dag 4:

Golden Circle, geothermische proeverij en IJslandse paarden (240 km)
Vandaag kom je langs de kust van de fjord Hvalfjörður en ga je naar Þingvellir National Park, een UNESCO werelderfgoedlocatie, waar je tussen twee tektonische platen door kunt lopen. Daarna bezoek je Gullfoss, de ‘gouden waterval’, een dubbele waterval die 34 meter naar beneden tuimelt in een kloof van de Hvítá. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de geisers bij Geysir niet. In dit geothermische gebied laat een IJslandse kok je in de grond gebakken brood proeven, geserveerd met IJslandse boter, gekookte eieren en haring. Dit smaakt het beste met een klein glaasje ijskoude Geysir Schnapps. ’s Middags leer je meer over het IJslandse paard en bezoek je geothermisch verwarmde kassen, waarna de reis verder gaat naar de volgende bestemming in Zuid-IJsland. Ook vanavond ga je in het donker op zoek naar het noorderlicht. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit het warme badje van het hotel te genieten van de stilte van het IJslandse platteland, terwijl je de lucht afspeurt.

Dag 5:

Natuurwonderen van Zuid-IJsland en de Lava Exhibition (200 km)
Vandaag reis je langs de zuidkust. De eerste stop is bij Lava Exhibition Center, waar je leert over de geologie van IJsland en de verschillende (actieve) vulkanen. Verder naar het oosten bezoek je het Skógar museum. Dicht daarbij ligt de Skógafoss waterval, dit is een 60 meter hoge waterval en behoort tot de indrukwekkendste watervallen van IJsland. Daarnaast stop je bij het zwarte lavastrand. Je overnacht de komende twee nachten in het Vatnajökull National Park, dichtbij Europa’s grootste gletsjer.  Als het noorderlicht te zien is deze avond, levert dit natuurlijk spectaculaire beelden op.

Dag 6:

Skaftafell National Park en Vatnajökull gletsjer (255 km)
Je bezoekt het kleine turfkerkje bij Hof en gaat naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Je hebt hier ruim de tijd om de bijzondere omgeving te ontdekken en misschien zie je nog wel zeehonden. ’s Middags bezoek je het Vatnajökull National Park, met 12000 m² het grootste nationale park van Europa. ’s Avonds krijg je een videopresentatie als onderdeel van het Northern Lights Academy Program. Dit afgelegen gebied biedt uitstekende mogelijkheden om bij goede weersomstandigheden het noorderlicht te zien, dus ga niet te vroeg naar bed!

Dag 7:

Zuidkust, lavastranden, kustplaatsjes en de Blue Lagoon (350 km)
Onderweg terug richting het westen stop je in Kirkjubæjarklaustur om de basaltzuilen bij Kirkjugólf te bewonderen. De volgende haltes zijn de mooie Systrafoss waterval en de zwarte stranden bij Vík. Je keert terug naar Reykjavík voor de laatste overnachting. ’s Avonds kun je genieten van het warme water in de Blue Lagoon, gevolgd door een typisch IJslands diner in de Northern Light Inn en natuurlijk een laatste nachtelijke tocht waarbij je op zoek gaat naar het noorderlicht.

Dag 8:

Vertrek (50 km)
Je wordt met een transferbusje van je accommodatie naar vliegveld Keflavík gebracht en je vliegt terug naar Amsterdam.

• Vlucht Amsterdam Keflavík v.v.
• Luchthavenbelasting en ticketing fee
• Flybus (Keflavík-Reykjavík v.v.)
• 2 nachten in 2 persoonskamer, inclusief ontbijt in Reykjavík (eerste en laatste nacht)
• 5 nachten in hotels op landelijk locaties, inclusief ontbijt (2 Reykholt, 1 Hella en 2 Skaftafell)
• 1 lunch en traditioneel afscheidsdiner
• 6 dagen bus met Engels- of Duitstalige gids
• Fjordcruise bij Breiðafjörður inclusief lunch
• Bezoek en entree aan een traditionele ‘shark curing farm’, IJslandse paardenmanege en een geothermische kas, Lava Exhibition Center, Skógar Volksmuseum, Blue Lagoon.
• Hot spring proeverij met geothermisch gebakken brood en eieren.
• Noorderlichtprogramma met twee avonden lezing, film, zoektocht naar het noorderlicht met gids en warme dranken en koekjes in de avond

Wat is niet inbegrepen

• Overige maaltijden
• Persoonlijke uitgaven
• € 35 reserveringskosten en € 2,50 verplichte bijdrage calamiteitenfonds\
• Eventuele entreeprijs voor attracties
Er is een mogelijkheid dat bij sommige attracties nog een toegangsprijs betaald moet worden. Deze entreegelden zijn niet inbegrepen in prijs.

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

 

 

 

 

Deze reis is hetzelfde als de andere zeer complete noorderlicht groepsreis, alleen bestaat de groep bij deze reis uit maximaal 16 deelnemers.

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • noorderlicht groepsreis ijsland
 • Noorderlicht IJsland

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Tip: boek een extra nacht in Reykjavík voorafgaand of na afloop van je groepsreis. Je kunt deze extra dag gebruiken voor een walvissafari of bijvoorbeeld een paardrijdtocht.
We adviseren je graag. 
Prijs vanaf € 98 p.p. in een 2-persoonskamer.

Optionele Ice Cave Tour mogelijk wanneer je reist tussen 15 november en 15 maart.


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »