ONZE REISVERHALEN - WE ARE CREATING STORIES - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • ONZE REISVERHALEN – WE ARE CREATING STORIES

ONZE REISVERHALEN – WE ARE CREATING STORIES

Studiereis IJsland Idy & alle medewerkers

Teamfoto Dynkur

September 2019 waren alle medewerkers van IJslandspecialist op IJsland. De dagen vooraf waren Idy en later Marieke en Idy samen al op pad om IJsland nog verder te verkennen.

Vakantieblog 2018 familie Kloosterman; Oost-Amerika en Oost-Canada

In de zomervakantie van 2018 waren Robbert en Barbara met hun vier kinderen op pad in Oost-Canada en de oostkust van de Verenigde Staten. Een city trip afgewisseld met natuur en strand. Toronto, Algonquin Park, Niagara Falls, Washington, Virginia Beach, New York, Cape Cod en Boston.

Vakantieblog 2018 familie Rosdorff; West-Amerika en West-Canada

Manuel was in de zomer van 2018 met zijn gezin op reis aan de westkust van de Verenigde Staten. De reis begon in Vancouver, maar daarna volgden zij een route langs de vele prachtige nationale parken in de VS. Van Seattle, Portland, Yellowstone National Park, Jackson en met een binnenlandse vlucht naar Las Vegas en van hier naar Mammoth Lake, Mariposa, San Francisco, San Luis Obispo naar Las Vegas. Het was een lange route, maar zeker de moeite waard.

Vakantieblog 2017 familie Kloosterman; IJSLAND

reisblogijsland route

Deze zomerreis begon met een goeie avontuurlijke week dwars door het IJslandse binnenland en overnachtingen op slaapzalen in hutten met een Land Rover Super Defender. Het binnenland kun je eigenlijk niet beschrijven en nauwelijks op beeld vatten. We hebben wel een poging gedaan. Vooral het zwemmen in de Víti bij Askja was een bijzonder hoogte punt. Daarna volgde een 4 daagse trektocht langs hutten aan de oostkust. Na de inspanningen waren we toe aan rust. Tijdens een ware hitte golf op IJsland, genoten we bij 25 graden van ons huisje in het Fnóskadalur en nog een aantal dagen in een huisje bij Borgarnes. Geen IJsland reis zonder afsluiting in Reykjavík! Lekker eten, leuke winkeltjes, op zoek naar nieuwe IJslandse muziek en een afscheid tot de volgende keer.

Studiereis IJsland Idy & (oud-collega) Yvonne

Oktober 2016 waren Idy en Yvonne mee met de ‘zeer complete noorderlicht groepsreis‘. Een erg indrukwekkende reis!

Vakantieblog 2016 familie Kloosterman; WEST-CANADA

31 juli, Desolation Sound (Powell River)

Deze zomer gingen we voor het eerst met onze kinderen naar Canada, British Colombia, om precies te zijn. Ze moesten even wennen aan de langere afstanden, maar de prachtige natuur, de zoektocht naar wild life en de out door activiteiten zorgden ervoor, dat we een zeer gevarieerde reis hebben gemaakt die we iedereen kunnen aanraden. Vooral het surfen bij Ucluelet op Vancouver Island en de kayakken bij de Sunshine Coast zullen we niet gauw vergeten. De familie Rosdorff kwamen we onderweg tweemaal tegen, goed voor veel gezelligheid.

Vakantieblog 2016 familie Rosdorff; WEST-CANADA

IMG_3586

……

 

 

 

 

Vakantieblog 2014 familie Kloosterman; IJSLAND

 

 

 

 

Een rondje IJsland in vier weken tijd, maar dan wel met onze eigen Chevrolet Suburban uit 1973. Dat betekent lekker veel tijd om veel te doen en te zien. De nadruk lag deze reis vooral op de oostkant, nadat we in 2012 (helaas is dat blog niet meer online) de Westfjorden uitgebreid hadden ontdekt. Helaas was het wel een zomer met veel regen, waardoor het kamperen af ten toe niet kon of een uitdaging was. Dat hoort een beetje bij IJsland. Daar staat tegenover dat we in 2012 bijna vier weken zon hadden!

Deel deze pagina:


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »