IJSLAND groepsreizen, groepsreis naar IJsland met IJslandspecialist
Je reiswensen

Algemene informatie

Algemene informatie bij onze IJsland groepsreizen

Voor al onze IJsland groepsreizen geldt: veel zien in een rustig tempo samen met je Engelssprekende of Duitssprekende gids. Er wordt onderweg genoeg tijd gemaakt voor kortere wandelingen, fotostops, inkopen doen voor de lunch, plaspauzes en gewoon stilletjes genieten van een bijzondere plek. De gids vertelt je over alle bezienswaardigheden en over IJsland in het algemeen.

Bij onze groepsrondreizen zijn de bus met chauffeur, vliegtickets en alle accommodaties vooraf gereserveerd zoals vermeld in het programma. Dat is erg comfortabel! Wanneer je aankomt op het vliegveld ga je met de flybus naar je hotel in Reykjavík. De routes zijn zó gekozen dat je langs de mooiste plekjes komt! De afstanden per dag liggen meestal tussen de 170 en 350 km.

Groepsreizen in zomer en winter

We organiseren verschillende groepsreizen met een gegarandeerd vertrek in een internationale groep.

Zomer (juni – augustus 2019)

Winter (januari – april 2019)

  • Zeer Complete Noorderlichtreis (8 dagen / 7 nachten, waarvan 2 in Reykjavík en 5 op het platteland); van de 18 vertrekdata zijn veel reizen inmiddels volgeboekt, maar de data voor de volgende winter zijn inmiddels bekend.

Winter (oktober 2019 – april 2020)

  • Zeer Complete Noorderlichtreis (8 dagen / 7 nachten, waarvan 2 in Reykjavík en 5 op het platteland); 33 vertrekdata in een groep van maximaal 45 personen
  • Zeer Complete Noorderlichtreis (8 dagen / 7 nachten, waarvan 2 in Reykjavík en 5 op het platteland);  22 vertrekdata in een groep van maximaal 14 personen!
  • Winterbreak noorderlicht (5 dagen /4 nachten), waarvan 2 in Reykjavík en 2 op het platteland): 46 vertrekdata!

Informatiepakket

Wanneer je een groepsrondreis boekt, hoort daar een informatiepakket bij met o.a. de Dominicus-reisgids IJsland, een paklijst en andere relevante informatie.

Maaltijden

Ontbijt is op elke ochtend inbegrepen. Kijk bij ‘Niet inbegrepen’ bij de door jou geboekte groepsrondreis welke  maaltijden niet inbegrepen zijn. Het diner wordt vaak in de eetzaal op de overnachtingsplek of in een eetgelegenheid
in een nabijgelegen plaats gebruikt, afhankelijk van de gekozen reis. Bij sommige groepsreizen moet je zelf voor de lunch zorgen. Uiteraard zorgt de gids ervoor dat je op voldoende plekken komt waar je iets te eten kunt inkopen.

Vertrekdata

Er zijn vaste vertrekdata vanuit IJsland. Iedere groepsrondreis begint en eindigt dus op een vaste datum die bij ‘vertrekdata’ vermeld staat. In verband met het reserveren van vliegtuigstoelen adviseren we je tijdig te boeken. Hoe
vroeger je boekt, des te groter is de kans dat het vliegticket nog gunstig geprijsd is. Dat betekent dat je een korting kunt krijgen op de in deze brochure genoemde prijzen.

Internationale groep

Voor de groepsreis kunnen mensen over de hele wereld zich aanmelden. Houd er rekening mee dat de groepsreis dan ook plaatsvindt in een internationale groep.

Ontmoetingsplek

Het eerste ontmoetingsmoment van de deelnemers van de groepsreis zal in sommige gevallen plaatsvinden in het hotel in Reykjavík, maar in andere gevallen pas in de bus omdat gasten soms in verschillende hotels overnachten. In je
informatiepakket tref je hierover de voor jouw reis toepasselijke gegevens.

Reisdocument

Je moet beschikken over een geldig paspoort of identiteitskaart (nog 3 maanden geldig bij terugkomst in Nederland).
Gegarandeerd vertrek en aantal reizigers De groepsreizen zijn allemaal met gegarandeerd vertrek. Kijk bij de reizen voor het maximaal aantal deelnemers.

Verlenging

Verlenging van je groepsrondreis met één of meerdere dagen aan het begin of het eind is altijd mogelijk, mits bij boeking opgegeven. Bijvoorbeeld omdat je speciale interesses hebt (zoals vogels, geologie, vissen), enkele dagwandelingen of excursies wilt doen, zoals paardrijden of een walvisexcursie of doodgewoon nog iets langer in Reykjavík wilt zijn. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

 

 

 

 

 


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »