IJSLAND AUTORONDREIZEN, autorondreis in de zomer op IJsland
Je reiswensen

Algemene informatie zomer

Algemene informatie bij onze individuele zomerreizen op IJsland

Wij hebben verschillende soorten individuele autorondreizen in de zomer op IJsland. Vind je de keuze lastig? Vraag ons om advies en we vinden samen de reis die het beste past bij jouw wensen.

Voor al onze autorondreizen geldt: veel zien in een rustig tempo. Er is genoeg tijd onderweg voor kortere wandelingen, fotostops, inkopen doen voor de lunch en gewoon stilletjes genieten van een bijzondere plek onderweg. Voor dagwandelingen en dagexcursies kun je beter een extra dag inlassen. Wij adviseren je graag daarbij. Bij onze autorondreizen zijn de vlucht, de huurauto met CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers én alle accommodatie vooraf gereserveerd! Dat is erg comfortabel.

De aansluitende vlucht met Icelandair of WOW air is bij de reissom inbegrepen en wordt direct met de reservering van je autorondreis ingeboekt. Wel zo makkelijk. Meer hierover onder ‘vluchtprijzen’. Je ontvangt je auto al op het vliegveld en je levert hem daar na afloop ook weer in. De routes zijn zó gekozen, dat je binnen de mogelijkheden en het tijdsbestek langs de mooiste plekjes komt! De afstanden per dag liggen meestal tussen de 170 en 350 km. Natuurlijk mag je van de route afwijken, maar de overnachtingsplaatsen liggen vast. De 11-daagse autorondreis ‘Het Fascinerende Hoogland’ en de 15-daagse autorondreis ‘Hoogland Compleet’ is alleen voor vierwielaangedreven auto’s. Voor de overige autorondreizen volstaat een gewone auto maar met een 4WD kunt u natuurlijk wel meer.

Langs hotels:

Binnenlandreizen:

Langs vakantiehuisjes:

Met eigen auto:

Maatwerk:

Met de auto IJsland rondrijden is de ideale manier om dit schitterende land te verkennen en voor al onze autorondreizen geldt: veel zien in een rustig tempo. Er is genoeg tijd onderweg voor kortere wandelingen, fotostops, inkopen doen of gewoon stilletjes genieten van een bijzondere plek onderweg. Voor dagwandelingen en dagexcursies kun je beter een extra dag inlassen en wij adviseren je daarbij graag.

Wat is inbegrepen?

Bij onze autorondreizen zijn de huurauto en alle overnachtingen vooraf gereserveerd. Ook de aansluitende vlucht is bij de reissom inbegrepen en wordt direct met de reservering van de autorondreis ingeboekt. Wel zo makkelijk! Bij elke autorondreis hoort bovendien een uitgebreid informatiepakket ter waarde van circa € 40 met veel tips, wetenswaardigheden en brochures uit IJsland, de beste wegenkaart, de Dominicus-reisgids IJsland en een gedetailleerde Nederlandstalige routebeschrijving.

De huurauto

Je ontvangt de huurauto al op het vliegveld en levert deze daar na afloop ook weer in, maar uiteraard is het ook mogelijk om de auto eerder of elders in te leveren. De routes zijn zó gekozen dat je binnen de mogelijkheden en het tijdsbestek langs de mooiste plekjes komt en het meeste uit de reis haalt. De afstanden per dag liggen meestal tussen de 170 en 350 kilometer. Natuurlijk mag je van de route afwijken, maar de overnachtingsplaatsen liggen vast. In de winter en het voorjaar is een vierwielaangedreven auto (4WD) aan te bevelen. Bij elke reis staat aangegeven of een 4WD noodzakelijk is voor die betreffende reis en welke uitstapjes je alleen kunt maken met een 4WD. Voor de reizen die niet door het hoogland gaan, volstaat een gewone auto, maar met een 4WD kun je natuurlijk wel meer. Meer informatie over autohuur en de bijbehorende verzekeringen vind je hier.

Accommodatie

In de reisbeschrijvingen wordt vermeld in welke omgeving de accommodatie zich bevindt. Dit is echter wel afhankelijk van de beschikbaarheid, waardoor de locatie ook wel eens 30 kilometer verderop kan zijn.Je overnachting in eenvoudige hotels, guesthouses en boerderijen op basis van logies en ontbijt in 2-persoons kamers met opgemaakte bedden. Je kunt kiezen uit:

 1. kamers met slaapzak (je moet je eigen slaapzak meenemen);
 2. kamers zonder d/t (douche en wc zijn dan op de gang);
 3. kamers mét d/t (eigen douche en wc op de kamer);
 4. kamers met d/t plus. (dit zijn iets luxere accommodaties met eigen douche en wc op de kamer. Deze mogelijkheid wordt niet altijd op de site of in de brochure vermeld. Wil je een prijsopgave voor kamers met d/t plus? Neem even contact op met ons kantoor! )

De prijzen hebben wij berekend op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamers in hotels, guesthouses en boerderijen. Bij de autorondreizen met vakantiehuisjes overnacht je uiteraard hoofdzakelijk in vakantiehuisjes, exclusief alle maaltijden. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende accommodaties.

Vluchtprijzen

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de brochure staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de brochure staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Vertrekdata

Met uitzondering van de vakantiehuisjesreizen zijn er geen vaste vertrekdata; deze kun je helemaal zelf bepalen. Iedere autorondreis kan dus op iedere gewenste datum vertrekken (behalve in de winter, want dan zijn er niet dagelijks directe vluchten). De vertrekdatum bepaalt de reissom bij de autorondreizen. In verband met het reserveren van accommodatie en de beschikbaarheid van vliegtuigstoelen adviseren we je om tijdig te boeken. Let op: de eerste en laatste dag van een autorondreis gaan vaak grotendeels op aan de vlucht. Bij een 11-daagse reis heb je dus 9 volle dagen op IJsland.

Laag- en hoogseizoen

Bij elke reis staat aangegeven in welke periode je de betreffende reis kunt maken en wat de bijbehorende prijzen zijn. De hoogseizoensprijzen zijn van toepassing van half juni tot eind augustus en buiten deze periode gelden voordeligere tarieven.

Korting voor kinderen

Bij de autorondreizen (met uitzondering van de vakantiehuisjesreizen) zijn de overnachtingen van een kind tot en met 5 jaar gratis en kinderen van 6 tot en met 12 jaar overnachten voor de helft van de prijs. Dit geldt echter alleen indien het kind op de slaapkamer van de twee ouders slaapt en er mag maar één kind op de kamer! Daarnaast zijn er soms mogelijkheden voor familiekamers, maar deze zijn op aanvraag. Heb je interesse, vraag ons naar de mogelijkheden.

Verlenging

Het is altijd mogelijk om een autorondreis te verlengen, mits je dit bij de boeking hebt aangegeven. Bijvoorbeeld omdat je een extra dag wilt inlassen omdat je bijzondere interesses hebt, zoals vogels, geologie of vissen, als je een dagwandeling of dagexcursie wilt doen of een extra dag in Reykjavík of ergens anders wilt doorbrengen, of omdat je nog een dag of enkele dagen met een jeep of excursie het binnenland in wilt (bijvoorbeeld naar Laki of naar Landmannalaugar} of een (meerdaagse) paardrijdexcursie wilt doen. Uiteraard is verlenging in Reykjavík zónder huurauto ook mogelijk. Je levert de auto dan aan het einde van de rondreis in bij de autoverhuurder in Reykjavík en je reist op de dag van vertrek met de Flybus naar het vliegveld. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden.

Reizen op maat

Wij hebben bijzonder veel ervaring met reizen op maat. Heb je zelf een reis in gedachten en vind je deze niet terug in ons programma? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen tegemoetkomt. Bel of mail ons dus gerust!

Individuele autorondreizen in de winter

Elke reis die in de winter naar IJsland gaat, is in principe een ‘noorderlichtreis’, want bij elke reis maak je kans om dit prachtige fenomeen te zien. Wij bieden twee soorten individuele winterrondreizen aan: vanuit hotels, guesthouses en boerderij-accommodaties en vanuit vakantiehuisjes. De vakantiehuisjesreizen zijn uitermate geschikt voor als je naar het noorderlicht wilt zoeken. Er is vrijwel geen lichtvervuiling en sommige huisjes hebben zelfs een eigen hot pot op de veranda, zodat je ‘s avonds vanuit de hot pot de hemel kunt afspeuren naar het noorderlicht! Let op, het noorderlicht is het beste te zien tot eind maart. Wil je na die datum het noorderlicht zien, zul je heel laat ‘s avonds of ‘s nachts naar buiten moeten gaan. In de winter adviseren wij om een 4WD auto te huren, vanwege de weers- en wegomstandigheden in deze maanden.

Inbegrepen bij alle autorondreizen (geldt niet voor de vakantiehuisjesreis):

 • internationale retourvlucht met Icelandair  of WOW air en luchthavenbelastingen
 • accommodatie op basis van 2-persoonskamers en ontbijt of slaapzakaccommodatie
 • huurauto met onbeperkt aantal km’s, zoals aangegeven in het Dagprogramma
 • WA-verzekering en CDW en TP  (zie ook onder Autohuur)
 • uitgebreid informatiepakket, goede wegenkaart, Dominicusreisgids IJsland en routebeschrijving
 • 9-, 15- en 22-daagse vakantiehuisjesreizen zijn inclusief bedlinnen

 

Niet inbegrepen bij alle autorondreizen: 

 • lunches en diners (bij slaapzakaccommodatie en de zomerhuisjesreis: alle maaltijden)
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele autocascoverzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof
 • reserveringskosten (eenmalig € 35 in Ned.) en bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »