Je reiswensen

Fotoreizen IJsland

Klik HIER voor alle fotoreizen IJsland.

Fotoreizen IJsland: individueel of in een groep! Dat IJsland een zeer fotogenieke bestemming is, zal intussen bij veel fotografen bekend zijn. Niet alleen de hobbyfotograaf, maar ook de beroepsfotograaf komt er volledig aan zijn trekken. Naast de vele highlights die IJsland te bieden heeft, zijn er talloze prachtige plekken te vinden waar de doorsnee toerist niet naartoe gaat. Natuurlijk is de Golden Circle, met een bezoek aan Þingvellir, Gullfoss en Geysir bijna een verplicht nummer, maar het energierijke IJsland heeft nog veel meer verrassingen in petto.

Overige fotoreisbestemmingen

Heb je naast fotoreizen IJsland ook interesse in andere prachtige bestemmingen om te fotograferen? Onze collega’s Joël Monster en Walter Spoor van www.fotoreisspecialist.nl organiseren fotogroepsreizen naar onder andere Schotland, Andalusië, Zwitserland, Canada, Spitsbergen en Groenland. Wil je op reis met een kleine groep onder begeleiding van een professionele fotograaf en naast fotograferen ook echt wat leren? Prachtige bestemmingen ervaren en onbezorgd reizen? Intens genieten van natuurlijke rust op ongerepte plekken en thuiskomen met een gevarieerd portfolio? Kijk dan snel op www.fotoreisspecialist.nl voor het complete reisaanbod.

Individuele fotoreis

IJslandspecialist is al vele jaren dé specialist voor alle reizen naar IJsland. We hebben al vele fotografen geadviseerd over de mogelijkheden die IJsland te bieden heeft. In een persoonlijke afspraak nemen we uitgebreid de tijd om een goed reisprogramma samen te stellen en om ideeën van de fotograaf tegen het licht te houden. Een goede voorbereiding is het  halve werk.

Fotoactie brochure 2014 en 2015

In al onze brochures vind je meerdere foto’s van onze eigen ‘IJslandreizigers’. Ieder jaar vragen wij om mooie foto’s in te sturen. De 15 mooiste, leukste en best passende foto’s krijgen speciale aandacht op de website en onze facebookpagina (www.facebook.com/ijslandspecialist.nl). Daarnaast worden de foto’s natuurlijk geplaatst in de brochure. De fotografen krijgen een IJslands presentje toegestuurd, dit jaar in de vorm van een CD van Ásgeir Trausti. Uiteraard vragen wij ook weer voor het komende jaar om mooie foto’s in te sturen voor in de nieuwe brochure. Stuur je twee favoriete foto’s naar barbara@ijslandspecialist.nl met daarbij de locatie en de maand waarin de foto is gemaakt.
Eén van de prijswinnende foto’s was van Marieke Janssen van de Kirkjufell; deze prachtige berg ligt bij het plaatje Grundarfjörður op Snæfellnes en is een zeer geliefd onderwerp voor (hobby)fotografen. Kijk hier voor bijvoorbeeld alle foto’s van in de brochure 2014.

Zelf een groepsreis organiseren

Heb je zelf ideeën om een groepsreis te organiseren waarbij fotograferen het belangrijkste doel is, dan ben je bij ons zekere aan het juiste adres. Zo vertrok bijvoorbeeld Jacqueline Regtuit begin 2012 als een van de winnaars van de Sony prijsvraag naar IJsland met een reis die georganiseerd was door Focus in samenwerking met IJslandspecialist. Het resultaat mag er zijn! Ook dit jaar hebben wij meerdere foto’s van Jacqueline gebruikt in de brochure, zoals deze bevroren trap, een kunstwerk op zich.

IJsland is zeer fotogeniek en heeft veel bijzondere locaties. Jaargetijde en lichtval zijn van grote invloed op het resultaat. Maak gebruik gebruik van onze kennis en ervaring!

 

Landschapsfotograaf Menno Schaefer over zijn ervaring met IJslandspecialist: “Als natuurfotograaf stond een bezoek aan IJsland al een tijd op mijn wensenlijstje. Ik wilde heel graag de papegaaiduikers in het wild zien en fotograferen. Ook het ruige landschap met de vele watervallen trok ons enorm aan. Omdat de broedperiode van de papegaaiduikers al voorbij zou zijn voordat onze vakantie begon, besloten we zelf een rondreis samen te stellen in overleg met IJslandspecialist. Hun kennis van IJsland is erg groot, waardoor we goed werden voorgelicht over de meest gunstige reisroute. Hierdoor kwamen we toch nog voldoende papegaaiduikers tegen in het noorden van IJsland. Verder is IJsland een land waar je jezelf op fotografiegebied geheel kunt uitleven. Prachtige landschappen, gletsjers, bergen, lavavelden, oude kraters en watervallen waarvan je met lange sluitertijden erg fraaie beelden kunt maken. Het ijsbergenmeer Jökulsárlón dat ieder uur een ander beeld geeft is zeker een plaats waar je moet zijn geweest als je IJsland bezoekt. Over het gehele eiland kom je vogels tegen die je niet ziet in ons eigen land. Walvissen spotten kan ook op diverse plaatsen. Hierdoor werd de rondreis door IJsland een reis om echt nooit te vergeten. Leidraad voor onze rondreis was een duidelijke routebeschrijving die door IJslandspecialist was samengesteld. In dit reisschema stonden heel veel tips voor bezienswaardigheden en mooie plekken, waardoor we geen kostbare tijd verloren.”

Deel deze pagina:

  • Noorderlicht bij de Kirkjufell op Snæfellsnes
  • Kirkjufell op Snæfellsnes in oktober
  • Papegaaiduiker Foto: Jerry Stoker
  • Vuurwerk Jökulsárlón Foto: Menno Schaefer

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »