Wandelreizen IJsland, individuele wandelvakantie of een groep met gids
Je reiswensen

Wandelreizen

Wandelreizen IJsland

IJsland kent vele gebieden waar men prachtig kan wandelen. Je kunt er korte wandelingen maken maar ook dagwandelingen en zelfs meerdaagse wandelingen. Enkele bekende meerdaagse, gemarkeerde wandelroutes zijn de volgende:

  1. Laugavegur: Landmannalaugar-Þórsmörk-Skógar (dit is de bekendste en meest gelopen wandelroute op IJsland; 4 – 6 wandeldagen)
  2. Hornvík- Hesteyri in Hornstrandir (2 – 3 dagen)
  3. Ásbyrgi-Dettifoss (2 – 3 dagen)
  4. Seyðisfjörður-Borgarfjörður (3 – 4 dagen)
  5. Kjölur: Fremstaver-Hvítárnes-Hveravellir (4 – 5 dagen)

Een goede conditie, wandelervaring, stevige wandelschoenen, eigen voedsel en soms een tentje (omdat niet overal hutten zijn) zijn onontbeerlijk. Het weer op IJsland is erg wispelturig en soms nogal heftig. Wat met mooi weer een makkie is, kan met slecht weer (zeer harde wind, regen of hagel en lage temperaturen) een fikse beproeving worden. Een goede uitrusting is daarom belangrijk. Houd er ook rekening mee, dat op sommige trajecten niet alle rivieren zijn overbrugd en dus te voet moeten worden doorwaad. Wandel niet alleen!

In ons programma hebben wij twee georganiseerde individuele wandelreizen IJsland en twee groepswandelreizen. Je slaapt bij alle reizen in je eigen slaapzak in berghutten. Bij de individuele reizen moet je zelf je bagage vervoeren en maak je zelf je eten klaar (het voedselpakket zit wel in de prijs inbegrepen). Bij de groepsreizen wandel je samen met een gids, wordt je bagage vervoerd en zijn alle maaltijden verzorgd.

Groepswandelreizen

Wij hebben twee groepswandelreizen in ons programma, de 5-daagse Laugavegur en een 3-daagse wandelreis vanuit Kerlingarfjöll. Je wandelt zes tot acht uur per dag, dus een goede conditie is wel een vereiste. Klik HIER voor de groepswandelreizen.

Individuele wandelreizen

De hierna volgende wandelpakketten zijn voor de individuele reiziger bedoeld. Ze bevatten een eenvoudige maar goede routebeschrijving, een kaartje, vervoer per lijnbus van Reykjavík naar het beginpunt, overnachtingen in eenvoudige hutten in eigen slaapzak en vervoer per lijnbus vanaf het eindpunt terug naar Reykjavík. Je wandelt buiten de reisdagen
zo’n vier tot zes uur per dag. De bagage wordt niet vervoerd dus die moet je zelf in je rugzak meenemen! Voor alle wandelingen geldt dat een goede conditie en wandelervaring vereist zijn. Let wel, de wandelpakketten zijn alleen in juli en augustus mogelijk (dagelijks). Klik HIER voor de individuele wandelreizen IJsland.

TIP: De periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus snel boeken is gewenst!Wie langere, moeilijkere of eenzamere wandelingen wil maken, kan bellen voor advies of een afspraak maken; wij hebben namelijk al heel wat gewandeld op IJsland.


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »