Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Excursies IJsland

Excursies IJsland (71 excursies)

 • 8 tot 9 uur

  Prijs vanaf € 85,-

  The Golden Circle

  Een hoogtepunt dat je tijdens je bezoek aan IJsland niet mag missen is de “Gouden Cirkel”. Deze tour brengt je langs het nationale park Þingvellir met de tektonische platen van Europa en Noord-Amerika, het hetebronnengebied Geysir met de geiser Strokkur, de Gullfoss waterval en het kassendorp Hveragerði. Kinderen van 0-11 jaar zijn gratis, kinderen van 12-17 »

 • 3 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Walvissafari vanuit Reykjavík

  Het zomerseizoen is geweldig om walvissen te spotten. Dit is het moment waarop de dwergvinvissen het meest voorkomen samen met de witsnuitdolfijnen, bruinvissen en bultrugwalvissen. Uiteraard kun je het hele jaar door op walvisexcursie vanaf de oude haven in Reykjavik. In de winter zijn namelijk weer hele andere soorten walvissen te zien dan in de »

 • Prijs vanaf € 60,-

  Blue Lagoon

  Bijkomen van de vlucht en je reis compleet uitgerust beginnen óf eindigen doe je in het azuurblauwe water van de Blue Lagoon. Op deze beroemde plek, die ligt in een oud met missen begroeid lavaveld, kun je een drankje nemen bij de bar in het water of een maskertje van silica op je gezicht aanbrengen. Het heerlijke »

 • 3 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Walvissafari vanuit Dalvík

  De walvisexcursie vanuit Dalvík is misschien wel de leukste van IJsland! Behalve het walvissen spotten bestaat er namelijk ook de mogelijkheid om zelf een hengel uit te gooien en te vissen. De vers gevangen vis wordt bij aankomst in de haven gebarbecued en gezamenlijk gegeten. Een echte aanrader! Aan boord krijg je overigens een warm en winddicht pak »

 • Transfer van 20 en 50 minuten

  Prijs vanaf € 30,-

  Blue Lagoon transfer van/naar Keflavik

  Bijkomen van de vlucht en je reis compleet uitgerust beginnen doe je in het azuurblauwe water van de Blue Lagoon. Op deze beroemde plek kun je een drankje nemen bij de bar ín het water of een maskertje van silica, op je gezicht aanbrengen. De bus vertrekt van Keflavík airport naar de Blue Lagoon, en »

 • 9 tot 10 uur

  Prijs vanaf € 245,-

  The Diamond Circle

  Zoals je in het zuiden de Golden Circle hebt die je langs een aantal hoogtepunten van Zuid-IJsland brengt, heb je in het noorden de minder bekende Diamond Circle. Minder bekend, maar daarom niet minder mooi! De Diamond Circle bestaat onder andere uit Mývatn, Húsavík, Dettifoss en Ásbyrgi. Húsavík Húsavík wordt gezien als één van de »

 • 8 tot 9 uur

  Prijs vanaf € 279,-

  Uitgebreide Mývatn dagexcursie

  Deze veelzijdige Mývatn Tour start in Akureyri en brengt je op de mooiste locaties in de omgeving van Mývatn. Hier vind je bijzondere contrasten, flora, fauna, geothermische activiteit, geologie en diverse saga´s. Het meer van Mývatn wordt door velen beschouwd als de mooiste en tegelijkertijd de meest catastrofale plaats in IJsland. Tijdens deze excursie bezoek je o.a. de schilderachtige »

 • 6 uur inclusief transfer

  Prijs vanaf € 350,-

  Inside the Volcano

  Heb je je wel eens afgevraagd hoe een vulkaan eruit ziet aan de binnenkant? Met deze unieke tour neemt je letterlijk een kijkje in een slapende vulkaan. Na een wandeling door de mooie omgeving en een lavaveld (ongeveer 45 minuten) kom je aan bij de top van de krater. Met een open kabellift daal je maar liefst 120 meter »

 • 2 tot 3 uur

  Prijs vanaf € 65,-

  Papegaaiduikers bij Ingólfshöfði

  Een echte aanrader, zowel voor kinderen als volwassenen, is deze excursie ten zuiden van de gletsjer Vatnajökull, waarbij je op een hooiwagen achter een tractor naar de vogelrots Ingólfshöfði wordt gebracht. Duizenden zeevogels, waaronder ook veel papegaaiduikers, zijn op en rondom deze rots te vinden. Kinderen van 0-5 jaar zijn gratis. Kinderen van 6-16 jaar »

 • 1 uur

  Prijs vanaf € 125,-

  Riverjet

  Prachtige tocht over de Hvítá rivier door schitterende kloven. De naam Hvítá betekent ‘witte rivier’ vanwege het smeltwater van de gletsjers die deze rivier een  grijze tot lichte melkachtige kleur geven. Diverse tochten mogelijk zoals de standaard ‘adventure’ ride maar ook eventueel de iets langzamere ‘excursion ride’. Seizoen: 15 april – 1 oktober Prijs voor kind »

 • 2-2,5 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Noorderlicht Cruise

  Opzoek gaan naar het Noorderlicht op zee is een geweldige ervaring! Vanaf Reykjavik vaar je de Noord-Atlantische Oceaan op om het verschijnsel Aurora Borealis te kunnen bewonderen op een unieke donkere locatie, met de prachtige stad Reykjavik op de achtergrond. Dit wordt een excursie die je niet snel zult vergeten! Gedurende de tour kun je meekijken naar de originele »

 • 4-5 uur

  Prijs vanaf € 185,-

  Lofthellir Lavagrot

  Breng een bezoek aan de Lofthellir lavagrot in Noord-IJsland en aanschouw de bijzondere natuurlijke ijssculpturen in deze ondergrondse wereld. Onderweg naar de grot kom je langs de Lúdentarborgir kraterrij en wandel je in een half uur door een lavaveld met veel touwlava het laatste stukje naar de ingang van de grot. Deze excursie is niet »

 • vanaf 45 minuten

  Prijs vanaf € 442,-

  Helicopter tours

  Ontdek IJsland van boven af en ervaar de altijd wisselende landschappen van IJsland als een vogel middels een helikoptervlucht! Vliegen is een avontuur die het mogelijk maakt om de natuur te ervaren vanuit een nieuw perspectief en tegelijkertijd een prachtig uitzicht bied! Het mooie van deze excursies is dat er bij sommige onderweg ook nog een stop wordt »

 • 5 tot 6 uur

  Prijs vanaf € 210,-

  Dettifoss by Superjeep

  Tijdens je bezoek aan Noord-IJsland mag de Dettifoss waterval niet ontbreken! Deze waterval is maar liefst 44 meter hoog en ruim 100 meter breed, en is wat waterverplaatsing betreft de krachtigste waterval van Europa! Tijdens deze tocht ga je met een Superjeep door de sneeuw en middels speciale schoenen maak je een wandeling naar deze prachtige »

 • 3 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Walvissafari vanuit Húsavík

  Húsavik is dé walvishoofdstad van het noorden. Vanuit hier kun je de populaire walvisexcursie doen. Onder het genot van warme chocolademelk en kaneelbroodjes ga je op zoek naar walvissen en dolfijnen. Met name in de zomermaanden zijn hier veel walvissen te vinden en is de kans groot dat je ze van dichtbij ziet! Kinderen van 0-6 jaar zijn »

 • 2 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 160,-

  Ice Cave tour

  Er zijn verschillende prachtige ijsgrotten te vinden aan de zuidkant van de Vatnajökull. De ijsgrotten in deze regio zijn bijzonder; onder het juiste licht wordt de ijsgrot namelijk onvoorstelbaar mooi! De ijsgrot die je gaat bezoeken wisselt van dag tot dag en hangt af van de tijd van de winter, van de tijd van de dag en het weer. Maar 1 ding »

 • 2 tot 3 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Orka-excursie vanuit Snaefelsness

  Het schiereiland Snæfellsnes is bij uitstek de beste plek in IJsland om de orka te spotten. In de winter vult de fjord zich met haring met het gevolg dat orka´s komen om zich te voeden. Dit fenomeen biedt een unieke kans om de orka´s te zien! Daarnaast heb je ook de kans om een groep dolfijnen »

 • 12 tot 15 uur

  Prijs vanaf € 439,-

  Beklimming Hvannadalshnúkur

  De Hvannadalshnúkur is met 2.110 meter het hoogste punt van IJsland. Het is dan ook een geweldige ervaring om deze berg te beklimmen. De piek van de berg ligt in de noord-westelijke rand van de Öræfajökull vulkaan en dat geeft een onvergetelijk en adembenemend panoramisch uitzicht dat zich zelfs uitstrekt tot over de gletsjers van Vatnajökull gletsjer! Voor deze beklimming zijn geen »

 • 6 tot 8 uur

  Prijs vanaf € 334,-

  Surfen vanuit Reykjavík

  Vanuit Reykjavík kun je deze sportieve dagexcursie gaan beginnen. Vanuit de stad ga je richting het schiereiland Reykjanes om de omgeving te verkennen. Voor de kust van Reykjanes vind je de beste en meest consistente golven rond IJsland. Deze excursie is met een gids en ook surfspullen, vervoer en het lunchpakket zijn inclusief. Deze excursie is niet voor »

 • ongeveer 2 uur

  Prijs vanaf € 80,-

  Zeehonden excursie

  Middels een boottocht van ruim 1,5 uur ga je vanuit Hvammstangi op zoek naar zeehonden die zich bevinden in de Miðfjörður. De fjord is met zijn 14 kilometer lengte en 4 kilometer breedte vrij klein maar zeehonden zijn hier wel te vinden! Tijdens deze excursie krijg je ook nog eens een kopje warme chocolademelk, een huisgemaakt kaneelbroodje en het »

 • 5 uur

  Prijs vanaf € 78,-

  Golden Circle Avondtour

  Maak optimaal gebruik van de lange dagen in de zomer en bezoek Þingvellir, Geysir en Gullfoss onder de prachtige avondzon.

 • 20 tot 60 minuten

  Prijs vanaf € 120,-

  IJsland van bovenaf

  Heb je altijd IJsland al eens van bovenaf willen zien? Dat kan met verschillende deze excursies! Je kunt kiezen uit 6 verschillende vliegroutes met bijbehorende hoogtepunten 1) Reykjavik route: Hengill – Bláfjöll – Esja  (duur 20 minuten) € 133 p.p. 2) Lakagígar route: Skaftafell – Vatnajökull National Park – Lakagígar – Skeiðarárjökull (duur 40 minuten) € 300 p.p. 3) Zuid-IJsland route: Skógarfoss »

 • 9 uur met transfer (5,5 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 190,-

  Below the Mountains

  Een langere tocht is leuker als je al vaker op een paard hebt gezeten. Deze tour laat je het verschil zien tussen het prachtige landschap van de vulkanische bergen en de kust. De tocht begint op de ruiterpaden in IJslandse weilanden. Vervolgens volg je de rivier Gljúfurá en de machtige ijzige rivier Ölusá. Hier kun je genieten van het panoramische »

 • Prijs vanaf € 89,-

  4WD Bus naar Laki

  De Laki krater is een spectaculair natuurverschijnsel en alleen toegankelijk met een 4WD. Mocht je gebruik maken van een 2WD huurauto en toch graag een (of meerdere) dag(en) naar Laki willen, dan kun je gebruik maken van de 4WD bus. De grootste en bekendste uitbarsting van de Laki dateert uit 1783 en is (qua uitgestoten »

 • 8 tot 9 uur (5,5 uur te paard)

  Prijs vanaf € 158,-

  Hot Springs Tour

  Je gaat vanuit Hveragerði naar de voet van het Hengilgebergte. Onderweg geniet je van spectaculaire uitzichten; vanaf de top van de Skálafell kun je op een heldere dag de Westmaneilanden en Þingvallavatn zien liggen. Je rijdt langs hete bronnen en het Reykjadalur, waar je een bad neemt in een warme beek. Dus badkleding en handdoek »

 • 8 uur (1,5 tot 2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 170,-

  Paardrijden en Walvissafari

  Combineer een paardrijtocht met het spotten van walvissen en dolfijnen. Tijdens één van de uitstekende ruiterroutes kun je genieten van het adembenemende landschap. Na de paardrijdtocht ga je vanuit de haven van Reykjavik op zoek naar walvissen en dolfijnen. Deze tour eindigt in de haven van Reykjavík na de walvissafari.

 • 5 uur

  Prijs vanaf € 240,-

  IJsklimmen op de Svínafellsjökull

  Wil je meer actie dan bij een gletsjerwandeling, dan kun je ervoor kiezen om echt te gaan klimmen op de gletsjer. Dit is een unieke ervaring waarbij je vanaf grotere hoogte de prachtige omgeving kunt verkennen. Deze excursie is geschikt voor alle niveaus.

 • 4 uur (1 uur duiken)

  Prijs vanaf € 375,-

  Duiken

  Wil je dieper het water in, dan kun je ook in Þingvellir duiken. Onder andere door het kristalheldere water is Silfra één van de meest gewaardeerde duiklocaties ter wereld. Silfra staat bekend als een van werelds top 10 duikspots! Je hebt wel een duikbrevet nodig.  

 • keuze van 1 uur tot en met 8 uur

  Prijs vanaf € 49,-

  Paardrijden in Noord-IJsland

  In Varmahlíð kun je een paardrijdtocht vanaf 1 uur maken. De korte rijden tochten in de Skagafjörður zijn ideaal om een ​​eerste indruk te krijgen van de IJslandse paarden. Of je nu een onervaren of ervaren rijder bent, er is altijd wel een tour die aansluit bij je wensen en je kunt zelf kiezen hoelang je wilt »

 • 14 uur

  Prijs vanaf € 216,-

  IJsbergenmeer (Jökulsárlón)

  Eén van de mooiste plekken van IJsland is het Jökulsárlón. Langs de zuidkust stop je bij verschillende indrukwekkende watervallen, spoelzandvlaktes en lavavelden voordat je het ijsbergenmeer bereikt. Vanaf mei kun je ook met een boot het meer op (inclusief). Kinderen tot 11 jaar gratis, kinderen van 12 tot 15 jaar 50% korting.

 • 1 tot 3 uur

  Prijs vanaf € 64,-

  Langlaufen in het noorden

  De omgeving en het gebied bij Mývatn is in de winterperiode zeer geschikt voor het maken van langlauftochten. Voor elke liefhebber is er een passende tour; van tochten voor beginners die het nog nooit hebben gedaan tot lange tochten voor ervaren skiërs en langlaufers. In de omgeving van Mývatn kan het allemaal!

 • 4 uur, 1 uur quad rijden

  Prijs vanaf € 120,-

  Quad rijden Reykjanes

  Een avontuurlijke tocht langs scheepswrakken en met mos begroeide lavavelden, waarbij je spectaculaire uitzichten hebt over de Blue Lagoon en het eilandje Eldey. Er zijn verschillende tours beschikbaar, variërend van 1 tot 2 uur rijden. En je kunt er ook voor kiezen om na de tour naar de Blue Lagoon te gaan (entree niet inbegrepen). Je dient in het »

 • 5 uur

  Prijs vanaf € 116,-

  Dagtocht Hesteyri

  Het eiland Hesteyri heeft een prachtig landschap en een rijke geschiedenis. De enige manier om op het eiland te komen is per boot. Eind jaren 1940 leefde de mensen in het dorp Hesteyri nog zonder elektriciteit en hadden ze geen wegen. De bevolking trok naar het vaste land van IJsland en sinds 1952 was het dorp volledig verlaten. Bij aankomst neemt de gids je mee voor »

 • 3-3,5 uur

  Prijs vanaf € 149,-

  Gletsjerwandeling Sólheimajökull

  Op maar weinig plekken in de wereld is het mogelijk om een wandeling te maken in zo’n spectaculaire omgeving! Op de gletsjertong leert een ervaren gids je hoe je het materiaal gebruikt en kun je deze magische bevroren wereld ontdekken.

 • 5 uur met transfer (2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 118,-

  Elf Tour

  Elfen zijn belangrijke wezens in IJsland. Zij beslissen waar een weg komt te liggen en waar huizen kunnen worden gebouwd. Tijdens deze tocht kom je langs plaatsen die door elfen bewoond worden, zoals Skjólklettur waar de elfenkerk staat. Ook passeer je de kleine gespleten Alfakví en zijn er goede tölt paden. Een lichte lunch is inclusief. Kinderen »

 • 9 uur met transfer (1,5-2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 256,-

  Blue Lava Tour

  Combineer een paardrijdtocht door de lavavelden van Hafnarfjörður met snorkelen in het kristal heldere water in de Silfra kloof! Tijdens het paardrijden op IJslandse paarden kom je niet alleen langs de lavavelden maar bezoek je ook de UNESCO World Heritage Site van Thingvellir National Park. Hier vind je de spleet tussen de continenten Amerika en »

 • 4 uur met transfer (1,5 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 105,-

  Lava Tour

  Deze tour is ideaal voor zowel beginners als voor de meer ervaren rijders. Het berijden van een IJslandse paard is iets wat je minstens één keer in je leven moet ervaren. Je rijdt in de uitgestrekte lavavelden rond Hafnarfjörður en leert vanzelfsprekend de Tölt. Vanaf het begin kun je genieten van de vriendelijke paarden op uitstekende paardrijden »

 • 1 of 2 uur

  Prijs vanaf € 129,-

  Quad rijden Zuid-IJsland

  Quad rijden door de IJslandse natuur zal je een onvergetelijke ervaring geven! Nadat je de veiligheidsinstructies hebt gehad ga je op pad. Na een aantal kleine rivierdoorsteken kom je in een gebied met zwart lava zand dat deels afkomstig is uit de slapende vulkaan Katla. Je hebt hier bij helder weer een prachtig uitzicht tot aan de Mýrdalsjökull gletsjer en het »

 • 3 uur, 1 uur op de sneeuwscooter

  Prijs vanaf € 192,-

  Sneeuwscootertocht Vatnajökull

  Deze indrukwekkende sneeuwscootertocht neemt je mee naar de grootste gletsjer van IJsland. Je begint met een adembenemende tocht naar het punt van vertrek: het op meer dan 800 m hoogte gelegen Jöklasel-hotel. De weg erheen is alleen geschikt voor jeeps en bussen. Voor een warme overall en helm wordt gezorgd. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere »

 • 2,5 uur

  Prijs vanaf € 68,-

  Viking Sushi adventure

  Heb je ooit wel eens verse coquilles rechtstreeks uit de zee geproefd? Zo niet dan is deze ‘Viking Sushi adventure’ tour zeker wat voor jou! Tijdens de leuke boottocht kom je talloze vogels tegen zoals papegaaiduikers (in juli en augustus), aalscholvers en de witte staart adelaar. Bijzondere basalt rotsformaties komen voorbij gevolgd door lekkernijen die vers gevangen »

 • 8 uur met transfer (1,5-2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 160,-

  Black Lava Tour

  Combineer een paardrijdexcursie door de lavavelden met een bezoek aan de Leiðarendi grot! De tour start met een paardrijdtocht via de omliggende lavavelden naar de omgeving van de Helgafell vulkaan. Daarna volgt een tocht over de prachtige heuvels naar de oude Kaldársel schaapskooi of naar het Hvaleyrarvatn meer. Na het paardrijden breng je een bezoek aan de lava grot. »

 • 3-5 uur inclusief transfer

  Prijs vanaf € 58,-

  Op zoek naar het noorderlicht

  Om het noorderlicht goed te kunnen zien, is het belangrijk dat het donker is. Samen met een gids ga je op zoek naar de beste plekken om dit fenomeen te spotten. Je leert meer over dit bijzondere verschijnsel en krijgt fotografietips. Het noorderlicht is alleen te zien bij een heldere nacht. Kinderen van 0-11 jaar »

 • 7 uur met transfer (4,5 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 180,-

  Viking Tour

  Voor de ervaren rijders is er de Viking Tour. Tijdens deze rit ga je over uitstekende paardrijden paden naar prachtige lavavelden, steek je de Kalda River over, rijdt je rond de vulkaan Mt. Helgafell en neem je een kijkje in het Nationaal Park Heiðmörk. De Viking Tour begint met een inleidende rit in de ochtend. Na de lunch ga »

 • 9-10 uur inclusief Transfer

  Prijs vanaf € 259,-

  Gletsjerwandeling Sólheimajökull (vanuit Reykjavík)

  Ideaal als je in Reykjavík verblijft, maar toch de prachtige IJslandse natuur wilt ervaren. Onderweg rijd je langs de beroemde Eyjafjallajökull vulkaan. Na de 3 uur durende ijswandeling stop je op de terugweg bij de Skógafoss en Seljalandsfoss watervallen.

 • 11 tot 12 uur met transfer

  Prijs vanaf € 335,-

  Gletsjerwandeling & Noorderlicht

  Combineer een indrukwekkende wandeling op de gletsjertong Sólheimajökull met je zoektocht naar het Noorderlicht! Je begint met de gletsjerwandeling, waarbij je onder begeleiding van een ervaren gids de mooiste plekken op de gletsjer kunt bewonderen. Daarna ga je naar de machtige Skógafoss waterval, gevolgd door een traditioneel IJslands diner in een lokaal restaurant. De avond »

 • 11 tot 12 uur met transfer

  Prijs vanaf € 200,-

  Met de bus door het hoogland naar de Askja vulkaan

  Deze begeleide tour is al jaren een van de meest populaire vanuit Mývatn. De ca. 11 tot 12 uur durende tour wordt uitgevoerd met 4×4 busjes door IJslands grootste wildernis. Deze tour brengt je ook langs de indrukwekkende tafelberg Herdubreid, ookwel koningin van de IJslandse bergen genoemd. Onderweg wordt gestopt voor een korte makkelijke wandeling en eventueel een »

 • 1 tot 1,5 uur

  Prijs vanaf € 225,-

  Hondensledetocht

  Tijdens deze gave hondensledetocht wordt je begeleid door een ervaren menner die het sledehonden team zal leiden. Deze menner zal je tevens uitleg geven over de honden en zal je laten zien waarom hondensledetochten zo leuk zijn. Tijdens de tocht wordt er een stop gemaakt om wat mooie foto’s te maken van de omgeving én »

 • 3-4 uur, 1 uur op de sneeuwscooter

  Prijs vanaf € 250,-

  Sneeuwscootertocht Langjökull

  Een sneeuwscootertocht bovenop de Langjökull gletsjer is natuurlijk spectaculair en bijzonder! Dit is de op een na grootste gletsjer op IJsland na de Vatnajökull met een hoogte van 1360 meter. Het fijne van deze excursie is dat je deze excursie zowel vanaf Gullfoss (onderdeel van de Golden Circle) als vanaf Húsafell (West-IJsland) kunt ondernemen. Na een korte »

 • 1 of 2 uur

  Prijs vanaf € 70,-

  Paardrijden Mývatn

  Deze tocht neemt je mee door het verbazingwekkende landschap van prachtige lava formaties. De tocht begint langs de rand van het meer van Mývatn en tijdens de zomer zie je, met een beetje geluk, vogels met kleintjes in een nest. De tocht vervolgt zich naar een pseudo krater vanwaar je een geweldig uitzicht over het Mývatn »

 • 7 tot 9 uur met transfer

  Prijs vanaf € 250,-

  Lavagrot & Snorkelen

  Combineer een duik in de Silfra kloof met het ontdekken van de lavagrotten op Reykjanes. In de Silfra kloof, waar 2 continenten uiteendrijven, ontdek je een bijzondere onderwaterwereld. Bijzonder is het kristalheldere water, waardoor je tot wel 100 meter ver kunt zien. De helderheid en weinige stroming van het water geven je een gevoel van gewichtloosheid. Voor wie dieper het water »

 • 12 uur

  Prijs vanaf € 169,-

  Landmannalaugar

  De prachtig felgekleurde bergen, explosiekraters en zwarte zandwoestijnen van het binnenland mag je niet missen als je in de zomermaanden op IJsland bent. Ook badkleding kan mee om te zwemmen in de warme beek bij Landmannalaugar. Op de heenweg rijd je door de mooie vallei Þjórsárdalur en op de terugweg heb je bij helder weer prachtig uitzicht op de vulkaan Hekla. »

 • 3 uur

  Prijs vanaf € 90,-

  Vigur, Paradise Island

  Vigur is een charmant klein eilandje op een half uur varen van Ísafjörður. Bij aankomst verwelkomen de vijf vriendelijke bewoners van het eiland je van harte en krijg je de indruk dat de tijd even heeft stilgestaan. Je maakt een wandeling over het eiland waarbij je het prachtige landschap en verschillende soorten vogels kunt bewonderen als eidereenden, arctische sterns, papegaaiduikers en de »

 • 8 tot 10 uur inclusief vlucht

  Prijs vanaf € 285,-

  Historische tour over de Westman Eilanden

  Deze tour brengt je middels een vlucht vanaf Reykjavík naar het vulkaaneiland Heimaey op de Westman-eilanden. In 1973 vond op Heimaey het een grote vulkaanuitbarsting plaats, die maanden heeft geduurd. Vanaf de top van de nieuwe vulkaan heb je prachtige uitzichten over de eilandengroep en naar het vasteland. Verder staan de eilanden bekend om hun vele vogels. Vanaf Reykjavík »

 • 5 uur met transfer (2,5 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 135,-

  Viking Tour Express

  Dit is een kortere versie van de Viking Tour en is voor de gevorderde rijders. Op een prachtig IJslands paard verken je op een avontuurlijke manier de natuur van Reykjanes. Je rijdt door prachtige lavavelden, steekt de rivier de Kaldá over en rijdt rond de oude vulkaan Helgafell richting het Nationaal Park Heiðmörk.

 • 4 uur (1 uur snorkelen)

  Prijs vanaf € 168,-

  Snorkelen

  In de Silfra kloof, waar 2 continenten uiteendrijven, ontdek je een bijzondere onderwaterwereld. Bijzonder is het kristalheldere water, waardoor je tot wel 100 meter ver kunt zien. De helderheid en weinige stroming van het water geven je een gevoel van gewichtloosheid. Voor wie dieper het water in wil, zijn er ook duikexcursies mogelijk. Silfra staat bekend als een van werelds »

 • 14 uur

  Prijs vanaf € 234,-

  Vestmannaeyjar (Westmaneilanden)

  Vanaf het vaste land vaar je met de veerboot in 30 minuten naar het eiland Heimaey. Eenmaal daar word je begroet door een lokale gids en kun je middels een bus tour met je met eigen ogen zien hoe prachtig de Westmaneilanden zijn. Je bezoekt het broedgebied van de papegaaiduiker, loopt naar de krater van »

 • 12 uur

  Prijs vanaf € 415,-

  U-Drive 4WD voor één dag

  Ervaar het ruige IJslandse landschap en ga zelf achter het stuur op avontuur met een Super Jeep Landrover Defender! IJsland heeft een verbluffende natuur, die absoluut uitnodigt om met een 4WD op pad te gaan. Met een routebeschrijving en GPS-coördinaten trek je het woeste binnenland in. Dit kan zelfs al voor één dag, maar je kunt er ook voor »

 • 2 dagen

  Prijs vanaf € 460,-

  2 dagen Zuid-IJsland vanuit Reykjavík

  Dit 2-daags avontuur in het zuiden van IJsland is ideaal voor de reiziger die niet in het bezit is van een huurauto en deze excursie vanuit Reykjavík wil ondernemen. Tijdens deze 2 dagen kom je verschillende hoogtepunten tegen als de Seljalandsfoss waterval, de Skogafoss waterval, het Skaftafell National Park, het Vatnajökull National Park, het Jökulsárlón ijsbergenmeer, de Eyjafjallajokull »

 • 3 uur inclusief transfer ( ca 1 a 1,5 uur in de grot)

  Prijs vanaf € 84,-

  Lavagrotten van Leiðarendi

  In de Leiðarendi lavagrot kun je absolute duisternis ervaren en zie je hoe IJsland is gevormd. Je vind hier prachtige vormen gesteente. Niet geschikt voor zeer claustrofobische personen, er wordt namelijk een stukje door een nauwe doorgang gekropen.

 • 2-3 uur

  Prijs vanaf € 155,-

  Baldur Ferry

  De Baldur Ferry vaart bijna dagelijks van Brjánslækur in de Westfjorden naar Stykkisholmur op Snaefellsnes schiereiland en weer terug. De mogelijkheid bestaat om een tussenstop van een paar uur (of langer) te maken op het eilandje Flatey. De meeste huizen op Flatey zijn gebouwd in de 19e eeuw. Als je rondwandelt over het eiland voelt het soms net alsof »

 • 3 uur met transfer (30 min paardrijden)

  Prijs vanaf € 59,-

  Family Adventure

  Ideaal om met het gezin kennis te maken met IJslandse paarden! De hele familie kan genieten van een half uur rijden, zelfs kinderen vanaf 6 jaar kunnen al een leuke rit maken waarbij de meest rustige paarden gebruikt worden! Dit is een leuke ervaring voor kinderen én hun ouders! Op de manege zijn tevens honden, katten, konijnen, evenals een »

 • 2,5 uur (2 uur wandelen)

  Prijs vanaf € 120,-

  Gletsjerwandeling Svinafellsjökull

  De Svinafellsjökull is een uitloper van de Vatnajökull in Skaftafell. Je wandelt over verschillende gletsjeroppervlaktes en komt oog in oog te staan met diepe kloven en indrukwekkende ijsformaties. Onder begeleiding van een deskundige gids en voor de uitrusting wordt ook gezorgd.  

 • 1 uur op de sneeuwscooter

  Prijs vanaf € 225,-

  Sneeuwscootertocht Mýrdalsjökull

  IJsland is van zichzelf al spectaculair en dat wordt nog gaver als je een sneeuwscootertocht bovenop de Mýrdalsjökull gletsjer maakt! Deze ijskap bedekt de grootste vulkaan van IJsland genaamd Katla. Na een korte uitleg en na het omkleden stap je in een jeep of truck die je naar de gletsjer brengt. Vanaf hier ga je met een sneeuwscooter naar de top van de gletsjer »

 • 10 uur met transfer

  Prijs vanaf € 174,-

  Þórsmörk

  Tijdens deze tour bewonder je een aantal hoogtepunten van het zuiden. Na een korte tussenstop in Hvolsvöllur voor eventuele lunchinkopen, een kopje koffie of een bezoek aan de wc stopt de bus bij de Seljalandsfoss, een waterval waar je achterlangs kunt lopen. Daarna begint het echte werk: na diverse rivierdoorsteken, een gletsjermeer en een wandeling »

 • 9 uur

  Prijs vanaf € 175,-

  Langjökull IJsgrot

  Deze unieke en met de hand gemaakte ijsgrot vind je in de spectaculaire gletsjer de Langjökull. Zorg dat je warm aangekleed bent als je de ijsgrot gaat betreden en je ogen gaat uitkijken! De prijs van deze excursie is € 160 per persoon zonder shuttle (je rijdt zelf met een 4WD naar de ijsgrot) en € 175 »

 • 4 uur met transfer (3 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 120,-

  Meadows and Mountains

  Wil je door prachtige groene graslandschappen en mooie bergen rijden, dan is dit een leuke beginnerstocht. Je volgt de rivier Gljufura en gaat vervolgens verder op een oude route naar de Ingolfsfjall berg. Deze is vernoemd naar de eerste Noorse Viking die in IJsland vestigde. Daarna rij je langs de berg Reykjafjall en heb je een mooi uitzicht »

 • 10 tot 12 uur

  Prijs vanaf € 294,-

  Askja Super Jeep Tour

  Vanaf Mývatn kun je in de zomer dagelijks vertrekken met een stoere Super Jeep naar het de hooglanden van IJsland, waar de sneeuw het grootste deel van de zomer blijft liggen. Onderweg krijg je informatie over de geologie en de vulkanische activiteiten terwijl je rijdt door het maan-achtige landschap en het dorre binnenland. Wist je »

 • 3 uur

  Prijs vanaf € 115,-

  Raften

  Raften kun je op meerdere plekken op IJsland doen, zowel in het zuiden op de rivier Hvítá als in het noorden bij Varmahlíd. Er zijn twee mogelijkheden voor raften in het noorden, voor beginners en voor gevorderden. Een afwisseling van wilde waterstromen en rustigere stukken, het prachtige landschap en de mogelijkheid om in de rivier »

 • halve dag, 1 dag of 2 dagen

  Prijs vanaf € 30,-

  Fiets huren in Reykjavík

  Reykjavík is een ideale stad om te verkennen met de fiets. Met een goede TREK Navigator stadsfiets kun je gelijk op pad. Het centrum van Reykjavík kent zelfs een aantal wegen die in de zomer afgesloten zijn voor auto’s. Deze wegen kun je herkennen aan het gekleurde hek met daarop een fiets. Gekleurde fietsen kom »

 • 6 uur (1,5-2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 174,-

  Paardrijden & Noorderlicht boottocht

  Dit is een perfecte combinatie voor in de winter! Overdag maak je een mooie paardrijdtocht door ruige lavavelden en misschien ook wel door de sneeuw. ‘S avonds stap je in de haven van Reykjavík aan boord van de boot, waarmee je op zoek gaat naar het noorderlicht. De boottocht is tevens een perfecte manier om eens op »

 • 3 uur met transfer (1 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 80,-

  Nature Comfort

  Deze tour is een ideale keuze voor beginners! Gedurende de tocht maak je kennis met het IJslandse paard, en terwijl je door groene heuvels en mosbedekte lavavelden rijdt kun je genieten van het uitzicht op de prachtige Bláfjöll bergen aan de horizon. Voor deze tour zijn geen rij-vaardigheden vereist en wordt er gekozen voor een rustig tempo. »


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »