Je reiswensen

Excursies IJsland » Actief (26 excursies)

 • 1 uur

  Prijs vanaf € 125,-

  Riverjet

  Prachtige tocht over de Hvítá rivier door schitterende kloven. De naam Hvítá betekent ‘witte rivier’ vanwege het smeltwater van de gletsjers die deze rivier een  grijze tot lichte melkachtige kleur geven. Diverse tochten mogelijk zoals de standaard ‘adventure’ ride maar ook eventueel de iets langzamere ‘excursion ride’. Seizoen: 15 april – 1 oktober Prijs voor kind »

 • 4-5 uur

  Prijs vanaf € 185,-

  Lofthellir Lavagrot

  Breng een bezoek aan de Lofthellir lavagrot in Noord-IJsland en aanschouw de bijzondere natuurlijke ijssculpturen in deze ondergrondse wereld. Onderweg naar de grot kom je langs de Lúdentarborgir kraterrij en wandel je in een half uur door een lavaveld met veel touwlava het laatste stukje naar de ingang van de grot. Deze excursie is niet »

 • 6 tot 8 uur

  Prijs vanaf € 334,-

  Surfen vanuit Reykjavík

  Vanuit Reykjavík kun je deze sportieve dagexcursie gaan beginnen. Vanuit de stad ga je richting het schiereiland Reykjanes om de omgeving te verkennen. Voor de kust van Reykjanes vind je de beste en meest consistente golven rond IJsland. Deze excursie is met een gids en ook surfspullen, vervoer en het lunchpakket zijn inclusief. Deze excursie is niet voor »

 • 12 tot 15 uur

  Prijs vanaf € 439,-

  Beklimming Hvannadalshnúkur

  De Hvannadalshnúkur is met 2.110 meter het hoogste punt van IJsland. Het is dan ook een geweldige ervaring om deze berg te beklimmen. De piek van de berg ligt in de noord-westelijke rand van de Öræfajökull vulkaan en dat geeft een onvergetelijk en adembenemend panoramisch uitzicht dat zich zelfs uitstrekt tot over de gletsjers van Vatnajökull gletsjer! Voor deze beklimming zijn geen »

 • 1 uur op de sneeuwscooter

  Prijs vanaf € 225,-

  Sneeuwscootertocht Mýrdalsjökull

  IJsland is van zichzelf al spectaculair en dat wordt nog gaver als je een sneeuwscootertocht bovenop de Mýrdalsjökull gletsjer maakt! Deze ijskap bedekt de grootste vulkaan van IJsland genaamd Katla. Na een korte uitleg en na het omkleden stap je in een jeep of truck die je naar de gletsjer brengt. Vanaf hier ga je met een sneeuwscooter naar de top van de gletsjer »

 • 9-10 uur inclusief Transfer

  Prijs vanaf € 259,-

  Gletsjerwandeling Sólheimajökull (vanuit Reykjavík)

  Ideaal als je in Reykjavík verblijft, maar toch de prachtige IJslandse natuur wilt ervaren. Onderweg rijd je langs de beroemde Eyjafjallajökull vulkaan. Na de 3 uur durende ijswandeling stop je op de terugweg bij de Skógafoss en Seljalandsfoss watervallen.

 • 10 tot 12 uur

  Prijs vanaf € 294,-

  Askja Super Jeep Tour

  Vanaf Mývatn kun je in de zomer dagelijks vertrekken met een stoere Super Jeep naar het de hooglanden van IJsland, waar de sneeuw het grootste deel van de zomer blijft liggen. Onderweg krijg je informatie over de geologie en de vulkanische activiteiten terwijl je rijdt door het maan-achtige landschap en het dorre binnenland. Wist je »

 • 3 uur

  Prijs vanaf € 115,-

  Raften

  Raften kun je op meerdere plekken op IJsland doen, zowel in het zuiden op de rivier Hvítá als in het noorden bij Varmahlíd. Er zijn twee mogelijkheden voor raften in het noorden, voor beginners en voor gevorderden. Een afwisseling van wilde waterstromen en rustigere stukken, het prachtige landschap en de mogelijkheid om in de rivier »

 • 4 uur (1 uur duiken)

  Prijs vanaf € 375,-

  Duiken

  Wil je dieper het water in, dan kun je ook in Þingvellir duiken. Onder andere door het kristalheldere water is Silfra één van de meest gewaardeerde duiklocaties ter wereld. Silfra staat bekend als een van werelds top 10 duikspots! Je hebt wel een duikbrevet nodig.  

 • 9 uur met transfer (1,5-2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 256,-

  Blue Lava Tour

  Combineer een paardrijdtocht door de lavavelden van Hafnarfjörður met snorkelen in het kristal heldere water in de Silfra kloof! Tijdens het paardrijden op IJslandse paarden kom je niet alleen langs de lavavelden maar bezoek je ook de UNESCO World Heritage Site van Thingvellir National Park. Hier vind je de spleet tussen de continenten Amerika en »

 • 3 uur inclusief transfer ( ca 1 a 1,5 uur in de grot)

  Prijs vanaf € 84,-

  Lavagrotten van Leiðarendi

  In de Leiðarendi lavagrot kun je absolute duisternis ervaren en zie je hoe IJsland is gevormd. Je vind hier prachtige vormen gesteente. Niet geschikt voor zeer claustrofobische personen, er wordt namelijk een stukje door een nauwe doorgang gekropen.

 • 2,5 uur (2 uur wandelen)

  Prijs vanaf € 120,-

  Gletsjerwandeling Svinafellsjökull

  De Svinafellsjökull is een uitloper van de Vatnajökull in Skaftafell. Je wandelt over verschillende gletsjeroppervlaktes en komt oog in oog te staan met diepe kloven en indrukwekkende ijsformaties. Onder begeleiding van een deskundige gids en voor de uitrusting wordt ook gezorgd.  

 • 8 uur met transfer (1,5-2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 160,-

  Black Lava Tour

  Combineer een paardrijdexcursie door de lavavelden met een bezoek aan de Leiðarendi grot! De tour start met een paardrijdtocht via de omliggende lavavelden naar de omgeving van de Helgafell vulkaan. Daarna volgt een tocht over de prachtige heuvels naar de oude Kaldársel schaapskooi of naar het Hvaleyrarvatn meer. Na het paardrijden breng je een bezoek aan de lava grot. »

 • 4 uur (1 uur snorkelen)

  Prijs vanaf € 168,-

  Snorkelen

  In de Silfra kloof, waar 2 continenten uiteendrijven, ontdek je een bijzondere onderwaterwereld. Bijzonder is het kristalheldere water, waardoor je tot wel 100 meter ver kunt zien. De helderheid en weinige stroming van het water geven je een gevoel van gewichtloosheid. Voor wie dieper het water in wil, zijn er ook duikexcursies mogelijk. Silfra staat bekend als een van werelds »

 • 3 uur, 1 uur op de sneeuwscooter

  Prijs vanaf € 192,-

  Sneeuwscootertocht Vatnajökull

  Deze indrukwekkende sneeuwscootertocht neemt je mee naar de grootste gletsjer van IJsland. Je begint met een adembenemende tocht naar het punt van vertrek: het op meer dan 800 m hoogte gelegen Jöklasel-hotel. De weg erheen is alleen geschikt voor jeeps en bussen. Voor een warme overall en helm wordt gezorgd. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere »

 • 3-4 uur, 1 uur op de sneeuwscooter

  Prijs vanaf € 250,-

  Sneeuwscootertocht Langjökull

  Een sneeuwscootertocht bovenop de Langjökull gletsjer is natuurlijk spectaculair en bijzonder! Dit is de op een na grootste gletsjer op IJsland na de Vatnajökull met een hoogte van 1360 meter. Het fijne van deze excursie is dat je deze excursie zowel vanaf Gullfoss (onderdeel van de Golden Circle) als vanaf Húsafell (West-IJsland) kunt ondernemen. Na een korte »

 • 11 tot 12 uur met transfer

  Prijs vanaf € 335,-

  Gletsjerwandeling & Noorderlicht

  Combineer een indrukwekkende wandeling op de gletsjertong Sólheimajökull met je zoektocht naar het Noorderlicht! Je begint met de gletsjerwandeling, waarbij je onder begeleiding van een ervaren gids de mooiste plekken op de gletsjer kunt bewonderen. Daarna ga je naar de machtige Skógafoss waterval, gevolgd door een traditioneel IJslands diner in een lokaal restaurant. De avond »

 • 1 tot 3 uur

  Prijs vanaf € 64,-

  Langlaufen in het noorden

  De omgeving en het gebied bij Mývatn is in de winterperiode zeer geschikt voor het maken van langlauftochten. Voor elke liefhebber is er een passende tour; van tochten voor beginners die het nog nooit hebben gedaan tot lange tochten voor ervaren skiërs en langlaufers. In de omgeving van Mývatn kan het allemaal!

 • 7 tot 9 uur met transfer

  Prijs vanaf € 250,-

  Lavagrot & Snorkelen

  Combineer een duik in de Silfra kloof met het ontdekken van de lavagrotten op Reykjanes. In de Silfra kloof, waar 2 continenten uiteendrijven, ontdek je een bijzondere onderwaterwereld. Bijzonder is het kristalheldere water, waardoor je tot wel 100 meter ver kunt zien. De helderheid en weinige stroming van het water geven je een gevoel van gewichtloosheid. Voor wie dieper het water »

 • 1 of 2 uur

  Prijs vanaf € 129,-

  Quad rijden Zuid-IJsland

  Quad rijden door de IJslandse natuur zal je een onvergetelijke ervaring geven! Nadat je de veiligheidsinstructies hebt gehad ga je op pad. Na een aantal kleine rivierdoorsteken kom je in een gebied met zwart lava zand dat deels afkomstig is uit de slapende vulkaan Katla. Je hebt hier bij helder weer een prachtig uitzicht tot aan de Mýrdalsjökull gletsjer en het »

 • 1 tot 1,5 uur

  Prijs vanaf € 225,-

  Hondensledetocht

  Tijdens deze gave hondensledetocht wordt je begeleid door een ervaren menner die het sledehonden team zal leiden. Deze menner zal je tevens uitleg geven over de honden en zal je laten zien waarom hondensledetochten zo leuk zijn. Tijdens de tocht wordt er een stop gemaakt om wat mooie foto’s te maken van de omgeving én »

 • 4 uur, 1 uur quad rijden

  Prijs vanaf € 120,-

  Quad rijden Reykjanes

  Een avontuurlijke tocht langs scheepswrakken en met mos begroeide lavavelden, waarbij je spectaculaire uitzichten hebt over de Blue Lagoon en het eilandje Eldey. Er zijn verschillende tours beschikbaar, variërend van 1 tot 2 uur rijden. En je kunt er ook voor kiezen om na de tour naar de Blue Lagoon te gaan (entree niet inbegrepen). Je dient in het »

 • halve dag, 1 dag of 2 dagen

  Prijs vanaf € 30,-

  Fiets huren in Reykjavík

  Reykjavík is een ideale stad om te verkennen met de fiets. Met een goede TREK Navigator stadsfiets kun je gelijk op pad. Het centrum van Reykjavík kent zelfs een aantal wegen die in de zomer afgesloten zijn voor auto’s. Deze wegen kun je herkennen aan het gekleurde hek met daarop een fiets. Gekleurde fietsen kom »

 • 3-3,5 uur

  Prijs vanaf € 149,-

  Gletsjerwandeling Sólheimajökull

  Op maar weinig plekken in de wereld is het mogelijk om een wandeling te maken in zo’n spectaculaire omgeving! Op de gletsjertong leert een ervaren gids je hoe je het materiaal gebruikt en kun je deze magische bevroren wereld ontdekken.

 • 2 dagen

  Prijs vanaf € 460,-

  2 dagen Zuid-IJsland vanuit Reykjavík

  Dit 2-daags avontuur in het zuiden van IJsland is ideaal voor de reiziger die niet in het bezit is van een huurauto en deze excursie vanuit Reykjavík wil ondernemen. Tijdens deze 2 dagen kom je verschillende hoogtepunten tegen als de Seljalandsfoss waterval, de Skogafoss waterval, het Skaftafell National Park, het Vatnajökull National Park, het Jökulsárlón ijsbergenmeer, de Eyjafjallajokull »

 • 5 uur

  Prijs vanaf € 240,-

  IJsklimmen op de Svínafellsjökull

  Wil je meer actie dan bij een gletsjerwandeling, dan kun je ervoor kiezen om echt te gaan klimmen op de gletsjer. Dit is een unieke ervaring waarbij je vanaf grotere hoogte de prachtige omgeving kunt verkennen. Deze excursie is geschikt voor alle niveaus.


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »