Je reiswensen

Excursies IJsland » Bijzonder (20 excursies)

 • 8 tot 9 uur

  Prijs vanaf € 279,-

  Uitgebreide Mývatn dagexcursie

  Deze veelzijdige Mývatn Tour start in Akureyri en brengt je op de mooiste locaties in de omgeving van Mývatn. Hier vind je bijzondere contrasten, flora, fauna, geothermische activiteit, geologie en diverse saga´s. Het meer van Mývatn wordt door velen beschouwd als de mooiste en tegelijkertijd de meest catastrofale plaats in IJsland. Tijdens deze excursie bezoek je o.a. de schilderachtige »

 • 6 uur inclusief transfer

  Prijs vanaf € 350,-

  Inside the Volcano

  Heb je je wel eens afgevraagd hoe een vulkaan eruit ziet aan de binnenkant? Met deze unieke tour neemt je letterlijk een kijkje in een slapende vulkaan. Na een wandeling door de mooie omgeving en een lavaveld (ongeveer 45 minuten) kom je aan bij de top van de krater. Met een open kabellift daal je maar liefst 120 meter »

 • 2 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 160,-

  Ice Cave tour

  Er zijn verschillende prachtige ijsgrotten te vinden aan de zuidkant van de Vatnajökull. De ijsgrotten in deze regio zijn bijzonder; onder het juiste licht wordt de ijsgrot namelijk onvoorstelbaar mooi! De ijsgrot die je gaat bezoeken wisselt van dag tot dag en hangt af van de tijd van de winter, van de tijd van de dag en het weer. Maar 1 ding »

 • 2 tot 3 uur

  Prijs vanaf € 65,-

  Papegaaiduikers bij Ingólfshöfði

  Een echte aanrader, zowel voor kinderen als volwassenen, is deze excursie ten zuiden van de gletsjer Vatnajökull, waarbij je op een hooiwagen achter een tractor naar de vogelrots Ingólfshöfði wordt gebracht. Duizenden zeevogels, waaronder ook veel papegaaiduikers, zijn op en rondom deze rots te vinden. Kinderen van 0-5 jaar zijn gratis. Kinderen van 6-16 jaar »

 • vanaf 45 minuten

  Prijs vanaf € 442,-

  Helicopter tours

  Ontdek IJsland van boven af en ervaar de altijd wisselende landschappen van IJsland als een vogel middels een helikoptervlucht! Vliegen is een avontuur die het mogelijk maakt om de natuur te ervaren vanuit een nieuw perspectief en tegelijkertijd een prachtig uitzicht bied! Het mooie van deze excursies is dat er bij sommige onderweg ook nog een stop wordt »

 • 4-5 uur

  Prijs vanaf € 185,-

  Lofthellir Lavagrot

  Breng een bezoek aan de Lofthellir lavagrot in Noord-IJsland en aanschouw de bijzondere natuurlijke ijssculpturen in deze ondergrondse wereld. Onderweg naar de grot kom je langs de Lúdentarborgir kraterrij en wandel je in een half uur door een lavaveld met veel touwlava het laatste stukje naar de ingang van de grot. Deze excursie is niet »

 • 12 tot 15 uur

  Prijs vanaf € 439,-

  Beklimming Hvannadalshnúkur

  De Hvannadalshnúkur is met 2.110 meter het hoogste punt van IJsland. Het is dan ook een geweldige ervaring om deze berg te beklimmen. De piek van de berg ligt in de noord-westelijke rand van de Öræfajökull vulkaan en dat geeft een onvergetelijk en adembenemend panoramisch uitzicht dat zich zelfs uitstrekt tot over de gletsjers van Vatnajökull gletsjer! Voor deze beklimming zijn geen »

 • 20 tot 60 minuten

  Prijs vanaf € 120,-

  IJsland van bovenaf

  Heb je altijd IJsland al eens van bovenaf willen zien? Dat kan met verschillende deze excursies! Je kunt kiezen uit 6 verschillende vliegroutes met bijbehorende hoogtepunten 1) Reykjavik route: Hengill – Bláfjöll – Esja  (duur 20 minuten) € 133 p.p. 2) Lakagígar route: Skaftafell – Vatnajökull National Park – Lakagígar – Skeiðarárjökull (duur 40 minuten) € 300 p.p. 3) Zuid-IJsland route: Skógarfoss »

 • 11 tot 12 uur met transfer

  Prijs vanaf € 200,-

  Met de bus door het hoogland naar de Askja vulkaan

  Deze begeleide tour is al jaren een van de meest populaire vanuit Mývatn. De ca. 11 tot 12 uur durende tour wordt uitgevoerd met 4×4 busjes door IJslands grootste wildernis. Deze tour brengt je ook langs de indrukwekkende tafelberg Herdubreid, ookwel koningin van de IJslandse bergen genoemd. Onderweg wordt gestopt voor een korte makkelijke wandeling en eventueel een »

 • 12 uur

  Prijs vanaf € 169,-

  Landmannalaugar

  De prachtig felgekleurde bergen, explosiekraters en zwarte zandwoestijnen van het binnenland mag je niet missen als je in de zomermaanden op IJsland bent. Ook badkleding kan mee om te zwemmen in de warme beek bij Landmannalaugar. Op de heenweg rijd je door de mooie vallei Þjórsárdalur en op de terugweg heb je bij helder weer prachtig uitzicht op de vulkaan Hekla. »

 • 14 uur

  Prijs vanaf € 216,-

  IJsbergenmeer (Jökulsárlón)

  Eén van de mooiste plekken van IJsland is het Jökulsárlón. Langs de zuidkust stop je bij verschillende indrukwekkende watervallen, spoelzandvlaktes en lavavelden voordat je het ijsbergenmeer bereikt. Vanaf mei kun je ook met een boot het meer op (inclusief). Kinderen tot 11 jaar gratis, kinderen van 12 tot 15 jaar 50% korting.

 • 12 uur

  Prijs vanaf € 415,-

  U-Drive 4WD voor één dag

  Ervaar het ruige IJslandse landschap en ga zelf achter het stuur op avontuur met een Super Jeep Landrover Defender! IJsland heeft een verbluffende natuur, die absoluut uitnodigt om met een 4WD op pad te gaan. Met een routebeschrijving en GPS-coördinaten trek je het woeste binnenland in. Dit kan zelfs al voor één dag, maar je kunt er ook voor »

 • 3 uur inclusief transfer ( ca 1 a 1,5 uur in de grot)

  Prijs vanaf € 84,-

  Lavagrotten van Leiðarendi

  In de Leiðarendi lavagrot kun je absolute duisternis ervaren en zie je hoe IJsland is gevormd. Je vind hier prachtige vormen gesteente. Niet geschikt voor zeer claustrofobische personen, er wordt namelijk een stukje door een nauwe doorgang gekropen.

 • 9 uur

  Prijs vanaf € 175,-

  Langjökull IJsgrot

  Deze unieke en met de hand gemaakte ijsgrot vind je in de spectaculaire gletsjer de Langjökull. Zorg dat je warm aangekleed bent als je de ijsgrot gaat betreden en je ogen gaat uitkijken! De prijs van deze excursie is € 160 per persoon zonder shuttle (je rijdt zelf met een 4WD naar de ijsgrot) en € 175 »

 • 10 uur met transfer

  Prijs vanaf € 174,-

  Þórsmörk

  Tijdens deze tour bewonder je een aantal hoogtepunten van het zuiden. Na een korte tussenstop in Hvolsvöllur voor eventuele lunchinkopen, een kopje koffie of een bezoek aan de wc stopt de bus bij de Seljalandsfoss, een waterval waar je achterlangs kunt lopen. Daarna begint het echte werk: na diverse rivierdoorsteken, een gletsjermeer en een wandeling »

 • 2 dagen

  Prijs vanaf € 460,-

  2 dagen Zuid-IJsland vanuit Reykjavík

  Dit 2-daags avontuur in het zuiden van IJsland is ideaal voor de reiziger die niet in het bezit is van een huurauto en deze excursie vanuit Reykjavík wil ondernemen. Tijdens deze 2 dagen kom je verschillende hoogtepunten tegen als de Seljalandsfoss waterval, de Skogafoss waterval, het Skaftafell National Park, het Vatnajökull National Park, het Jökulsárlón ijsbergenmeer, de Eyjafjallajokull »

 • 10 tot 12 uur

  Prijs vanaf € 294,-

  Askja Super Jeep Tour

  Vanaf Mývatn kun je in de zomer dagelijks vertrekken met een stoere Super Jeep naar het de hooglanden van IJsland, waar de sneeuw het grootste deel van de zomer blijft liggen. Onderweg krijg je informatie over de geologie en de vulkanische activiteiten terwijl je rijdt door het maan-achtige landschap en het dorre binnenland. Wist je »

 • Prijs vanaf € 89,-

  4WD Bus naar Laki

  De Laki krater is een spectaculair natuurverschijnsel en alleen toegankelijk met een 4WD. Mocht je gebruik maken van een 2WD huurauto en toch graag een (of meerdere) dag(en) naar Laki willen, dan kun je gebruik maken van de 4WD bus. De grootste en bekendste uitbarsting van de Laki dateert uit 1783 en is (qua uitgestoten »

 • 14 uur

  Prijs vanaf € 234,-

  Vestmannaeyjar (Westmaneilanden)

  Vanaf het vaste land vaar je met de veerboot in 30 minuten naar het eiland Heimaey. Eenmaal daar word je begroet door een lokale gids en kun je middels een bus tour met je met eigen ogen zien hoe prachtig de Westmaneilanden zijn. Je bezoekt het broedgebied van de papegaaiduiker, loopt naar de krater van »

 • 8 tot 10 uur inclusief vlucht

  Prijs vanaf € 285,-

  Historische tour over de Westman Eilanden

  Deze tour brengt je middels een vlucht vanaf Reykjavík naar het vulkaaneiland Heimaey op de Westman-eilanden. In 1973 vond op Heimaey het een grote vulkaanuitbarsting plaats, die maanden heeft geduurd. Vanaf de top van de nieuwe vulkaan heb je prachtige uitzichten over de eilandengroep en naar het vasteland. Verder staan de eilanden bekend om hun vele vogels. Vanaf Reykjavík »


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »