Je reiswensen

Excursies IJsland » Met de boot (16 excursies)

 • 3 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Walvissafari vanuit Reykjavík

  Het zomerseizoen is geweldig om walvissen te spotten. Dit is het moment waarop de dwergvinvissen het meest voorkomen samen met de witsnuitdolfijnen, bruinvissen en bultrugwalvissen. Uiteraard kun je het hele jaar door op walvisexcursie vanaf de oude haven in Reykjavik. In de winter zijn namelijk weer hele andere soorten walvissen te zien dan in de »

 • 3 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Walvissafari vanuit Dalvík

  De walvisexcursie vanuit Dalvík is misschien wel de leukste van IJsland! Behalve het walvissen spotten bestaat er namelijk ook de mogelijkheid om zelf een hengel uit te gooien en te vissen. De vers gevangen vis wordt bij aankomst in de haven gebarbecued en gezamenlijk gegeten. Een echte aanrader! Aan boord krijg je overigens een warm en winddicht pak »

 • 2-2,5 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Noorderlicht Cruise

  Opzoek gaan naar het Noorderlicht op zee is een geweldige ervaring! Vanaf Reykjavik vaar je de Noord-Atlantische Oceaan op om het verschijnsel Aurora Borealis te kunnen bewonderen op een unieke donkere locatie, met de prachtige stad Reykjavik op de achtergrond. Dit wordt een excursie die je niet snel zult vergeten! Gedurende de tour kun je meekijken naar de originele »

 • 3 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Walvissafari vanuit Húsavík

  Húsavik is dé walvishoofdstad van het noorden. Vanuit hier kun je de populaire walvisexcursie doen. Onder het genot van warme chocolademelk en kaneelbroodjes ga je op zoek naar walvissen en dolfijnen. Met name in de zomermaanden zijn hier veel walvissen te vinden en is de kans groot dat je ze van dichtbij ziet! Kinderen van 0-6 jaar zijn »

 • 1 uur

  Prijs vanaf € 125,-

  Riverjet

  Prachtige tocht over de Hvítá rivier door schitterende kloven. De naam Hvítá betekent ‘witte rivier’ vanwege het smeltwater van de gletsjers die deze rivier een  grijze tot lichte melkachtige kleur geven. Diverse tochten mogelijk zoals de standaard ‘adventure’ ride maar ook eventueel de iets langzamere ‘excursion ride’. Seizoen: 15 april – 1 oktober Prijs voor kind »

 • 2 tot 3 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Orka-excursie vanuit Snaefelsness

  Het schiereiland Snæfellsnes is bij uitstek de beste plek in IJsland om de orka te spotten. In de winter vult de fjord zich met haring met het gevolg dat orka´s komen om zich te voeden. Dit fenomeen biedt een unieke kans om de orka´s te zien! Daarnaast heb je ook de kans om een groep dolfijnen »

 • ongeveer 2 uur

  Prijs vanaf € 80,-

  Zeehonden excursie

  Middels een boottocht van ruim 1,5 uur ga je vanuit Hvammstangi op zoek naar zeehonden die zich bevinden in de Miðfjörður. De fjord is met zijn 14 kilometer lengte en 4 kilometer breedte vrij klein maar zeehonden zijn hier wel te vinden! Tijdens deze excursie krijg je ook nog eens een kopje warme chocolademelk, een huisgemaakt kaneelbroodje en het »

 • 3 uur

  Prijs vanaf € 90,-

  Vigur, Paradise Island

  Vigur is een charmant klein eilandje op een half uur varen van Ísafjörður. Bij aankomst verwelkomen de vijf vriendelijke bewoners van het eiland je van harte en krijg je de indruk dat de tijd even heeft stilgestaan. Je maakt een wandeling over het eiland waarbij je het prachtige landschap en verschillende soorten vogels kunt bewonderen als eidereenden, arctische sterns, papegaaiduikers en de »

 • 14 uur

  Prijs vanaf € 234,-

  Vestmannaeyjar (Westmaneilanden)

  Vanaf het vaste land vaar je met de veerboot in 30 minuten naar het eiland Heimaey. Eenmaal daar word je begroet door een lokale gids en kun je middels een bus tour met je met eigen ogen zien hoe prachtig de Westmaneilanden zijn. Je bezoekt het broedgebied van de papegaaiduiker, loopt naar de krater van »

 • 2-3 uur

  Prijs vanaf € 155,-

  Baldur Ferry

  De Baldur Ferry vaart bijna dagelijks van Brjánslækur in de Westfjorden naar Stykkisholmur op Snaefellsnes schiereiland en weer terug. De mogelijkheid bestaat om een tussenstop van een paar uur (of langer) te maken op het eilandje Flatey. De meeste huizen op Flatey zijn gebouwd in de 19e eeuw. Als je rondwandelt over het eiland voelt het soms net alsof »

 • 5 uur

  Prijs vanaf € 116,-

  Dagtocht Hesteyri

  Het eiland Hesteyri heeft een prachtig landschap en een rijke geschiedenis. De enige manier om op het eiland te komen is per boot. Eind jaren 1940 leefde de mensen in het dorp Hesteyri nog zonder elektriciteit en hadden ze geen wegen. De bevolking trok naar het vaste land van IJsland en sinds 1952 was het dorp volledig verlaten. Bij aankomst neemt de gids je mee voor »

 • 14 uur

  Prijs vanaf € 216,-

  IJsbergenmeer (Jökulsárlón)

  Eén van de mooiste plekken van IJsland is het Jökulsárlón. Langs de zuidkust stop je bij verschillende indrukwekkende watervallen, spoelzandvlaktes en lavavelden voordat je het ijsbergenmeer bereikt. Vanaf mei kun je ook met een boot het meer op (inclusief). Kinderen tot 11 jaar gratis, kinderen van 12 tot 15 jaar 50% korting.

 • 3 uur

  Prijs vanaf € 115,-

  Raften

  Raften kun je op meerdere plekken op IJsland doen, zowel in het zuiden op de rivier Hvítá als in het noorden bij Varmahlíd. Er zijn twee mogelijkheden voor raften in het noorden, voor beginners en voor gevorderden. Een afwisseling van wilde waterstromen en rustigere stukken, het prachtige landschap en de mogelijkheid om in de rivier »

 • 8 uur (1,5 tot 2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 170,-

  Paardrijden en Walvissafari

  Combineer een paardrijtocht met het spotten van walvissen en dolfijnen. Tijdens één van de uitstekende ruiterroutes kun je genieten van het adembenemende landschap. Na de paardrijdtocht ga je vanuit de haven van Reykjavik op zoek naar walvissen en dolfijnen. Deze tour eindigt in de haven van Reykjavík na de walvissafari.

 • 2,5 uur

  Prijs vanaf € 68,-

  Viking Sushi adventure

  Heb je ooit wel eens verse coquilles rechtstreeks uit de zee geproefd? Zo niet dan is deze ‘Viking Sushi adventure’ tour zeker wat voor jou! Tijdens de leuke boottocht kom je talloze vogels tegen zoals papegaaiduikers (in juli en augustus), aalscholvers en de witte staart adelaar. Bijzondere basalt rotsformaties komen voorbij gevolgd door lekkernijen die vers gevangen »

 • 6 uur (1,5-2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 174,-

  Paardrijden & Noorderlicht boottocht

  Dit is een perfecte combinatie voor in de winter! Overdag maak je een mooie paardrijdtocht door ruige lavavelden en misschien ook wel door de sneeuw. ‘S avonds stap je in de haven van Reykjavík aan boord van de boot, waarmee je op zoek gaat naar het noorderlicht. De boottocht is tevens een perfecte manier om eens op »


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »