Je reiswensen

Excursies IJsland » Paardrijden (15 excursies)

 • 1 of 2 uur

  Prijs vanaf € 70,-

  Paardrijden Mývatn

  Deze tocht neemt je mee door het verbazingwekkende landschap van prachtige lava formaties. De tocht begint langs de rand van het meer van Mývatn en tijdens de zomer zie je, met een beetje geluk, vogels met kleintjes in een nest. De tocht vervolgt zich naar een pseudo krater vanwaar je een geweldig uitzicht over het Mývatn »

 • 8 tot 9 uur (5,5 uur te paard)

  Prijs vanaf € 158,-

  Hot Springs Tour

  Je gaat vanuit Hveragerði naar de voet van het Hengilgebergte. Onderweg geniet je van spectaculaire uitzichten; vanaf de top van de Skálafell kun je op een heldere dag de Westmaneilanden en Þingvallavatn zien liggen. Je rijdt langs hete bronnen en het Reykjadalur, waar je een bad neemt in een warme beek. Dus badkleding en handdoek »

 • 4 uur met transfer (1,5 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 105,-

  Lava Tour

  Deze tour is ideaal voor zowel beginners als voor de meer ervaren rijders. Het berijden van een IJslandse paard is iets wat je minstens één keer in je leven moet ervaren. Je rijdt in de uitgestrekte lavavelden rond Hafnarfjörður en leert vanzelfsprekend de Tölt. Vanaf het begin kun je genieten van de vriendelijke paarden op uitstekende paardrijden »

 • 9 uur met transfer (1,5-2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 256,-

  Blue Lava Tour

  Combineer een paardrijdtocht door de lavavelden van Hafnarfjörður met snorkelen in het kristal heldere water in de Silfra kloof! Tijdens het paardrijden op IJslandse paarden kom je niet alleen langs de lavavelden maar bezoek je ook de UNESCO World Heritage Site van Thingvellir National Park. Hier vind je de spleet tussen de continenten Amerika en »

 • 7 uur met transfer (4,5 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 180,-

  Viking Tour

  Voor de ervaren rijders is er de Viking Tour. Tijdens deze rit ga je over uitstekende paardrijden paden naar prachtige lavavelden, steek je de Kalda River over, rijdt je rond de vulkaan Mt. Helgafell en neem je een kijkje in het Nationaal Park Heiðmörk. De Viking Tour begint met een inleidende rit in de ochtend. Na de lunch ga »

 • 8 uur met transfer (1,5-2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 160,-

  Black Lava Tour

  Combineer een paardrijdexcursie door de lavavelden met een bezoek aan de Leiðarendi grot! De tour start met een paardrijdtocht via de omliggende lavavelden naar de omgeving van de Helgafell vulkaan. Daarna volgt een tocht over de prachtige heuvels naar de oude Kaldársel schaapskooi of naar het Hvaleyrarvatn meer. Na het paardrijden breng je een bezoek aan de lava grot. »

 • 5 uur met transfer (2,5 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 135,-

  Viking Tour Express

  Dit is een kortere versie van de Viking Tour en is voor de gevorderde rijders. Op een prachtig IJslands paard verken je op een avontuurlijke manier de natuur van Reykjanes. Je rijdt door prachtige lavavelden, steekt de rivier de Kaldá over en rijdt rond de oude vulkaan Helgafell richting het Nationaal Park Heiðmörk.

 • 3 uur met transfer (30 min paardrijden)

  Prijs vanaf € 59,-

  Family Adventure

  Ideaal om met het gezin kennis te maken met IJslandse paarden! De hele familie kan genieten van een half uur rijden, zelfs kinderen vanaf 6 jaar kunnen al een leuke rit maken waarbij de meest rustige paarden gebruikt worden! Dit is een leuke ervaring voor kinderen én hun ouders! Op de manege zijn tevens honden, katten, konijnen, evenals een »

 • 4 uur met transfer (3 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 120,-

  Meadows and Mountains

  Wil je door prachtige groene graslandschappen en mooie bergen rijden, dan is dit een leuke beginnerstocht. Je volgt de rivier Gljufura en gaat vervolgens verder op een oude route naar de Ingolfsfjall berg. Deze is vernoemd naar de eerste Noorse Viking die in IJsland vestigde. Daarna rij je langs de berg Reykjafjall en heb je een mooi uitzicht »

 • 9 uur met transfer (5,5 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 190,-

  Below the Mountains

  Een langere tocht is leuker als je al vaker op een paard hebt gezeten. Deze tour laat je het verschil zien tussen het prachtige landschap van de vulkanische bergen en de kust. De tocht begint op de ruiterpaden in IJslandse weilanden. Vervolgens volg je de rivier Gljúfurá en de machtige ijzige rivier Ölusá. Hier kun je genieten van het panoramische »

 • 8 uur (1,5 tot 2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 170,-

  Paardrijden en Walvissafari

  Combineer een paardrijtocht met het spotten van walvissen en dolfijnen. Tijdens één van de uitstekende ruiterroutes kun je genieten van het adembenemende landschap. Na de paardrijdtocht ga je vanuit de haven van Reykjavik op zoek naar walvissen en dolfijnen. Deze tour eindigt in de haven van Reykjavík na de walvissafari.

 • keuze van 1 uur tot en met 8 uur

  Prijs vanaf € 49,-

  Paardrijden in Noord-IJsland

  In Varmahlíð kun je een paardrijdtocht vanaf 1 uur maken. De korte rijden tochten in de Skagafjörður zijn ideaal om een ​​eerste indruk te krijgen van de IJslandse paarden. Of je nu een onervaren of ervaren rijder bent, er is altijd wel een tour die aansluit bij je wensen en je kunt zelf kiezen hoelang je wilt »

 • 5 uur met transfer (2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 118,-

  Elf Tour

  Elfen zijn belangrijke wezens in IJsland. Zij beslissen waar een weg komt te liggen en waar huizen kunnen worden gebouwd. Tijdens deze tocht kom je langs plaatsen die door elfen bewoond worden, zoals Skjólklettur waar de elfenkerk staat. Ook passeer je de kleine gespleten Alfakví en zijn er goede tölt paden. Een lichte lunch is inclusief. Kinderen »

 • 6 uur (1,5-2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 174,-

  Paardrijden & Noorderlicht boottocht

  Dit is een perfecte combinatie voor in de winter! Overdag maak je een mooie paardrijdtocht door ruige lavavelden en misschien ook wel door de sneeuw. ‘S avonds stap je in de haven van Reykjavík aan boord van de boot, waarmee je op zoek gaat naar het noorderlicht. De boottocht is tevens een perfecte manier om eens op »

 • 3 uur met transfer (1 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 80,-

  Nature Comfort

  Deze tour is een ideale keuze voor beginners! Gedurende de tocht maak je kennis met het IJslandse paard, en terwijl je door groene heuvels en mosbedekte lavavelden rijdt kun je genieten van het uitzicht op de prachtige Bláfjöll bergen aan de horizon. Voor deze tour zijn geen rij-vaardigheden vereist en wordt er gekozen voor een rustig tempo. »


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »