Je reiswensen

Excursies IJsland » Sneeuw & ijs (15 excursies)

 • 2 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 160,-

  Ice Cave tour

  Er zijn verschillende prachtige ijsgrotten te vinden aan de zuidkant van de Vatnajökull. De ijsgrotten in deze regio zijn bijzonder; onder het juiste licht wordt de ijsgrot namelijk onvoorstelbaar mooi! De ijsgrot die je gaat bezoeken wisselt van dag tot dag en hangt af van de tijd van de winter, van de tijd van de dag en het weer. Maar 1 ding »

 • 12 tot 15 uur

  Prijs vanaf € 439,-

  Beklimming Hvannadalshnúkur

  De Hvannadalshnúkur is met 2.110 meter het hoogste punt van IJsland. Het is dan ook een geweldige ervaring om deze berg te beklimmen. De piek van de berg ligt in de noord-westelijke rand van de Öræfajökull vulkaan en dat geeft een onvergetelijk en adembenemend panoramisch uitzicht dat zich zelfs uitstrekt tot over de gletsjers van Vatnajökull gletsjer! Voor deze beklimming zijn geen »

 • 5 uur

  Prijs vanaf € 240,-

  IJsklimmen op de Svínafellsjökull

  Wil je meer actie dan bij een gletsjerwandeling, dan kun je ervoor kiezen om echt te gaan klimmen op de gletsjer. Dit is een unieke ervaring waarbij je vanaf grotere hoogte de prachtige omgeving kunt verkennen. Deze excursie is geschikt voor alle niveaus.

 • 9 uur

  Prijs vanaf € 175,-

  Langjökull IJsgrot

  Deze unieke en met de hand gemaakte ijsgrot vind je in de spectaculaire gletsjer de Langjökull. Zorg dat je warm aangekleed bent als je de ijsgrot gaat betreden en je ogen gaat uitkijken! De prijs van deze excursie is € 160 per persoon zonder shuttle (je rijdt zelf met een 4WD naar de ijsgrot) en € 175 »

 • 2 dagen

  Prijs vanaf € 460,-

  2 dagen Zuid-IJsland vanuit Reykjavík

  Dit 2-daags avontuur in het zuiden van IJsland is ideaal voor de reiziger die niet in het bezit is van een huurauto en deze excursie vanuit Reykjavík wil ondernemen. Tijdens deze 2 dagen kom je verschillende hoogtepunten tegen als de Seljalandsfoss waterval, de Skogafoss waterval, het Skaftafell National Park, het Vatnajökull National Park, het Jökulsárlón ijsbergenmeer, de Eyjafjallajokull »

 • 1 uur op de sneeuwscooter

  Prijs vanaf € 225,-

  Sneeuwscootertocht Mýrdalsjökull

  IJsland is van zichzelf al spectaculair en dat wordt nog gaver als je een sneeuwscootertocht bovenop de Mýrdalsjökull gletsjer maakt! Deze ijskap bedekt de grootste vulkaan van IJsland genaamd Katla. Na een korte uitleg en na het omkleden stap je in een jeep of truck die je naar de gletsjer brengt. Vanaf hier ga je met een sneeuwscooter naar de top van de gletsjer »

 • 3-3,5 uur

  Prijs vanaf € 149,-

  Gletsjerwandeling Sólheimajökull

  Op maar weinig plekken in de wereld is het mogelijk om een wandeling te maken in zo’n spectaculaire omgeving! Op de gletsjertong leert een ervaren gids je hoe je het materiaal gebruikt en kun je deze magische bevroren wereld ontdekken.

 • 3-4 uur, 1 uur op de sneeuwscooter

  Prijs vanaf € 250,-

  Sneeuwscootertocht Langjökull

  Een sneeuwscootertocht bovenop de Langjökull gletsjer is natuurlijk spectaculair en bijzonder! Dit is de op een na grootste gletsjer op IJsland na de Vatnajökull met een hoogte van 1360 meter. Het fijne van deze excursie is dat je deze excursie zowel vanaf Gullfoss (onderdeel van de Golden Circle) als vanaf Húsafell (West-IJsland) kunt ondernemen. Na een korte »

 • 9-10 uur inclusief Transfer

  Prijs vanaf € 259,-

  Gletsjerwandeling Sólheimajökull (vanuit Reykjavík)

  Ideaal als je in Reykjavík verblijft, maar toch de prachtige IJslandse natuur wilt ervaren. Onderweg rijd je langs de beroemde Eyjafjallajökull vulkaan. Na de 3 uur durende ijswandeling stop je op de terugweg bij de Skógafoss en Seljalandsfoss watervallen.

 • 2,5 uur (2 uur wandelen)

  Prijs vanaf € 120,-

  Gletsjerwandeling Svinafellsjökull

  De Svinafellsjökull is een uitloper van de Vatnajökull in Skaftafell. Je wandelt over verschillende gletsjeroppervlaktes en komt oog in oog te staan met diepe kloven en indrukwekkende ijsformaties. Onder begeleiding van een deskundige gids en voor de uitrusting wordt ook gezorgd.  

 • 14 uur

  Prijs vanaf € 216,-

  IJsbergenmeer (Jökulsárlón)

  Eén van de mooiste plekken van IJsland is het Jökulsárlón. Langs de zuidkust stop je bij verschillende indrukwekkende watervallen, spoelzandvlaktes en lavavelden voordat je het ijsbergenmeer bereikt. Vanaf mei kun je ook met een boot het meer op (inclusief). Kinderen tot 11 jaar gratis, kinderen van 12 tot 15 jaar 50% korting.

 • 3 uur, 1 uur op de sneeuwscooter

  Prijs vanaf € 192,-

  Sneeuwscootertocht Vatnajökull

  Deze indrukwekkende sneeuwscootertocht neemt je mee naar de grootste gletsjer van IJsland. Je begint met een adembenemende tocht naar het punt van vertrek: het op meer dan 800 m hoogte gelegen Jöklasel-hotel. De weg erheen is alleen geschikt voor jeeps en bussen. Voor een warme overall en helm wordt gezorgd. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere »

 • 11 tot 12 uur met transfer

  Prijs vanaf € 335,-

  Gletsjerwandeling & Noorderlicht

  Combineer een indrukwekkende wandeling op de gletsjertong Sólheimajökull met je zoektocht naar het Noorderlicht! Je begint met de gletsjerwandeling, waarbij je onder begeleiding van een ervaren gids de mooiste plekken op de gletsjer kunt bewonderen. Daarna ga je naar de machtige Skógafoss waterval, gevolgd door een traditioneel IJslands diner in een lokaal restaurant. De avond »

 • 1 tot 3 uur

  Prijs vanaf € 64,-

  Langlaufen in het noorden

  De omgeving en het gebied bij Mývatn is in de winterperiode zeer geschikt voor het maken van langlauftochten. Voor elke liefhebber is er een passende tour; van tochten voor beginners die het nog nooit hebben gedaan tot lange tochten voor ervaren skiërs en langlaufers. In de omgeving van Mývatn kan het allemaal!

 • 1 tot 1,5 uur

  Prijs vanaf € 225,-

  Hondensledetocht

  Tijdens deze gave hondensledetocht wordt je begeleid door een ervaren menner die het sledehonden team zal leiden. Deze menner zal je tevens uitleg geven over de honden en zal je laten zien waarom hondensledetochten zo leuk zijn. Tijdens de tocht wordt er een stop gemaakt om wat mooie foto’s te maken van de omgeving én »


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »