Je reiswensen

Excursies IJsland » Wildlife (8 excursies)

 • 3 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Walvissafari vanuit Reykjavík

  Het zomerseizoen is geweldig om walvissen te spotten. Dit is het moment waarop de dwergvinvissen het meest voorkomen samen met de witsnuitdolfijnen, bruinvissen en bultrugwalvissen. Uiteraard kun je het hele jaar door op walvisexcursie vanaf de oude haven in Reykjavik. In de winter zijn namelijk weer hele andere soorten walvissen te zien dan in de »

 • 3 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Walvissafari vanuit Dalvík

  De walvisexcursie vanuit Dalvík is misschien wel de leukste van IJsland! Behalve het walvissen spotten bestaat er namelijk ook de mogelijkheid om zelf een hengel uit te gooien en te vissen. De vers gevangen vis wordt bij aankomst in de haven gebarbecued en gezamenlijk gegeten. Een echte aanrader! Aan boord krijg je overigens een warm en winddicht pak »

 • 2 tot 3 uur

  Prijs vanaf € 65,-

  Papegaaiduikers bij Ingólfshöfði

  Een echte aanrader, zowel voor kinderen als volwassenen, is deze excursie ten zuiden van de gletsjer Vatnajökull, waarbij je op een hooiwagen achter een tractor naar de vogelrots Ingólfshöfði wordt gebracht. Duizenden zeevogels, waaronder ook veel papegaaiduikers, zijn op en rondom deze rots te vinden. Kinderen van 0-5 jaar zijn gratis. Kinderen van 6-16 jaar »

 • 3 tot 4 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Walvissafari vanuit Húsavík

  Húsavik is dé walvishoofdstad van het noorden. Vanuit hier kun je de populaire walvisexcursie doen. Onder het genot van warme chocolademelk en kaneelbroodjes ga je op zoek naar walvissen en dolfijnen. Met name in de zomermaanden zijn hier veel walvissen te vinden en is de kans groot dat je ze van dichtbij ziet! Kinderen van 0-6 jaar zijn »

 • 2 tot 3 uur

  Prijs vanaf € 95,-

  Orka-excursie vanuit Snaefelsness

  Het schiereiland Snæfellsnes is bij uitstek de beste plek in IJsland om de orka te spotten. In de winter vult de fjord zich met haring met het gevolg dat orka´s komen om zich te voeden. Dit fenomeen biedt een unieke kans om de orka´s te zien! Daarnaast heb je ook de kans om een groep dolfijnen »

 • ongeveer 2 uur

  Prijs vanaf € 80,-

  Zeehonden excursie

  Middels een boottocht van ruim 1,5 uur ga je vanuit Hvammstangi op zoek naar zeehonden die zich bevinden in de Miðfjörður. De fjord is met zijn 14 kilometer lengte en 4 kilometer breedte vrij klein maar zeehonden zijn hier wel te vinden! Tijdens deze excursie krijg je ook nog eens een kopje warme chocolademelk, een huisgemaakt kaneelbroodje en het »

 • 8 uur (1,5 tot 2 uur paardrijden)

  Prijs vanaf € 170,-

  Paardrijden en Walvissafari

  Combineer een paardrijtocht met het spotten van walvissen en dolfijnen. Tijdens één van de uitstekende ruiterroutes kun je genieten van het adembenemende landschap. Na de paardrijdtocht ga je vanuit de haven van Reykjavik op zoek naar walvissen en dolfijnen. Deze tour eindigt in de haven van Reykjavík na de walvissafari.

 • 3 uur

  Prijs vanaf € 90,-

  Vigur, Paradise Island

  Vigur is een charmant klein eilandje op een half uur varen van Ísafjörður. Bij aankomst verwelkomen de vijf vriendelijke bewoners van het eiland je van harte en krijg je de indruk dat de tijd even heeft stilgestaan. Je maakt een wandeling over het eiland waarbij je het prachtige landschap en verschillende soorten vogels kunt bewonderen als eidereenden, arctische sterns, papegaaiduikers en de »


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »