Je reiswensen

Studiereis ´Trail of Hope´ van Antonia

Studiereis „Trail of Hope“ 13 – 17 augustus 2017 en dan nog een week door het binnenland
De voorbereidingen voor mijn volgende ijslandreis zijn reeds in volle gang. Paardrijbroek, rijlaarzen, regenjas, muts en sjaal liggen allemaal klaar, want het duurt niet lang meer. 12 augustus vlieg ik naar Reykjavik. De volgende ochtend gaat het dan verder naar het noordwesten van IJsland, waar in het Vatnsdalur dal de Hvammur Farm te vinden is. `s Middags staat dan direkt de eerste paardrijtocht op het programma.
In totaal vier dagen ga ik daar op ontdekkingsreis door het fascinerende landschap van Noordwest-IJsland! Zo’n paardrijtocht op rasechte IJslanders is voor ruiters de uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen met de ongerepte natuur.

In de 10 jaar die ik in Argentinië heb gewoond, ben ik veel op criollo’s over de pampa gegaloppeerd. Deze IJslandse ervaring wordt echt iets heel anders, maar zeker niet minder leuk!
Na de paardrijtour staat nog een hele week IJsland op het programma. Dit keer rijden mijn man en ik dwars door het binnenland. Vanuit het zuiden gaat het eerst via de Sprengisandur over de hoogvlakte. Aansluitend verblijven we een paar dagen in de buurt van Mývatn, voordat we via West-IJsland weer terugkeren naar Reykjavik.
Zowel in het binnenland als het noorden zijn een aantal absolute hoogtepunten van IJsland te vinden. Met de afwisselende natuur die men in dit prachtige land aantreft, gaan wij hier zeker een fantastische week tegemoet.
Uiteraard zal ik in de volgende nieuwsbrief van de IJslandspecialist uitvoerig over de paardrijtocht en mijn bezoek aan het binneland en Noord-IJsland berichten!


Dit bericht is dinsdag 15 augustus 2017 op 08:48 geplaatst en getagd met:, Nieuws, Reisverhalen.

Deel deze pagina:


Meer reisverhalen

Studiereis ´Trail of Hope´ van Antonia

Studiereis „Trail of Hope“ 13 – 17 augustus 2017 en dan nog een week door het binnenland De voorbereidingen voor mijn volgende ijslandreis zijn reeds in volle gang.

Studiereis IJsland Antonia

Reisbericht IJsland – Oktober 2016 (Antonia en Job Mangelmans) Dag 1 – Hete bronnen Als het vliegtuig op IJsland geland is, klinkt de lieftallige stem van een van de

Studiereis Faeröer Marieke

Faeröer - oktober 2016 Begin oktober heb ik kort mogen kennismaken met de Faeröer Eilanden en ben eigenlijk nog steeds aan het nagenieten. Wat een mooie bestemming en wat

Studiereis Groenland Yvonne

Ik ben alweer een paar dagen terug maar ben nog steeds aan het nagenieten van mijn bijzondere reis naar Groenland! De vlucht van Reykjavik Domestic naar Nuuk verliep

Bekijk alle reisverhalen »


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »