Vakantie naar IJsland? De 3 belangrijkste tips voor je IJsland vakantie
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • 3 Belangrijkste tips in de voorbereiding op je vakantie naar IJsland

3 Belangrijkste tips in de voorbereiding op je vakantie naar IJsland

3 Belangrijkste tips voor je vakantie naar IJsland

Op vakantie naar IJsland? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. IJslandspecialist organiseert al meer dan 20 jaar vakantie naar IJsland voor klanten. Wij kennen dit eiland als onze broekzak en kunnen je dus als geen ander adviseren en helpen bij je voorbereidingen. We hebben een lijstje gemaakt met 3 zaken waarmee je zeker rekening moet houden bij je reis naar IJsland.

1. Afstanden op IJsland

De meeste mensen die voor het eerst op vakantie naar IJsland gaan, verkijken zich op de afstanden in IJsland. Wat op de kaart een klein stukje lijkt, blijkt in werkelijkheid een paar uur rijden. Ook zijn de wegen op IJsland niet altijd van die kwaliteit zoals we dat in Nederland gewend zijn. Zeker als je een vakantie door het binnenland van IJsland hebt gepland. De “F” wegen zijn doorgaans slecht onderhouden met zo nu een dan een rivierdoorsteek. Wel heel avontuurlijk!

Onze richtlijnen voor een ontspannen vakantie naar IJsland waar rust en diepgang in je reis boven aan staan:

5 dagen t/m 8 dagen; blijf je in het westen, zuidwesten en zuiden van IJsland. Deze route is zomer en winter te rijden. Reisinspiratie klik hier
11 dagen t/m 14 dagen; kun je van mei t/m eind september IJsland rond, zonder een bezoek aan Snæfellsnes.  Reisinspiratie klik hier
15 dagen t/m 17 dagen ; IJsland rond (van mei t/m eind september) maar nu ook Snæfellsnes. Reisinspiratie klik hier
18 dagen of meer; met dit aantal dagen kun je IJsland helemaal rond, dus ook de noordwestfjorden. Reisinspiratie klik hier

2. Beste reistijd IJsland

Het hele jaar door kun je naar IJsland maar het is afhankelijk van je plannen en wat je wilt zien wat voor jou de beste reistijd is om naar IJsland te gaan.

Kort overzicht van de eigenschappen van de maanden:

Oktober t/m februari; is het langer donker op IJsland dan in Nederland. Een uitstekende periode om IJsland in zijn winterpracht en het noorderlicht te zien.
Maart en april; is het al langer licht op IJsland en terugtrekkend sneeuwlandschap is zichtbaar. De lente komt er aan.
Mei (half) en juni is voor vogelliefhebbers ideaal en zeker eind juni bloeien de meeste planten en wordt het bijna niet meer donker. Tot eind augustus zijn de walvissen rond het eiland.
Juli en augustus zijn de maanden dat de meeste mensen op vakantie naar IJsland gaan. Het is dan drukker en duurder. Het is lang licht en alle binnenlandwegen zijn open.
September kent een goede nazomer. Het is minder druk en dus goedkoper. Langere dagen dan in Nederland en alle binnenlandwegen zijn nog open.

3. Vroeg boeken loont!

In de afgelopen 10 jaar is IJsland steeds populairder geworden. Denk maar eens aan de bankencrisis, vulkaan uitbarstingen die het luchtverkeer hebben lam gelegd, succes van het IJslandse voetbalelftal op het EK 2016, verschillende TV programma’s (zoals: Wie is de mol?) en films die er op genomen zijn. Negatief of positief, in iedergeval zorgen deze factoren er voor dat er steeds meer mensen naar toe willen om de bijzondere natuur met eigen ogen te zien.

Het toerisme is vanaf 2010 met 247% gestegen en het bij bouwen van accommodaties maar met 42%. Een beetje uit balans! Met als gevolg dat als je je reis in april nog wilt boeken voor het hoogseizoen er hoogstwaarschijnlijk geen plek meer is.
Dat zelfde geldt voor de vliegtickets van de lijndiensten die naar IJsland vliegen. Hoe voller het vliegtuig hoe duurder de laatst overgebleven tickets.

TIP: Boek daarom je vakantie naar IJsland voor juni t/m augustus in de maanden september t/m december van het voorafgaande jaar. Dan heb je ruime keuze in accommodaties en de meest gunstige tickets!

 

Heb je vragen over jouw vakantie naar IJsland? Bel gerust even met 010-7144453 en we helpen je graag verder met je voorbereidingen of kijk even bij alle reizen hier

 

Deel deze pagina:


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »