Verhoogde vulkanische activiteit in Bárðarbunga - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Nieuws
  • ;» Verhoogde vulkanische activiteit in Bárðarbunga

Verhoogde vulkanische activiteit in Bárðarbunga

31-08:  De eruptie is vandaag opnieuw begonnen. Locatie is nu iets verder naar het noorden. Deze eruptie wordt qua grootte en hoeveelheid uitstroom gezien als een belangrijke uitbarsting, inmiddels is 3-5 km2 bedekt met verse lava. en de uitstroom lijkt niet snel te verminderen. Lavafonteinen zijn tot 70 meter hoog, met uitschieters naar 100 meter.

Eruptie 31 aug

29-08:  Rond middernacht is een eruptie gestart vanuit de magmagang, zo’n 10 Km ten noorden van de gletsjer. De uitbarsting wordt omschreven als een rustige lava-uitstroom, een 1000 meter lange spleeteruptie, met een kleine as/gas-uitstoot. Voor meer informatie kijk HIER voor informatie in het Nederlands en HIER voor informatie in het Engels van de IJslandse nieuwspagina RUV.

Eruption 29 aug

29 aug

23-08: Kleine eruptie bij Bárðarbunga. Voor meer informatie kijk HIER.

De wegafsluitingen zijn uitgebreid (zie link 22-08)

Uitgebreide informatie over de ontwikkelingen van vandaag op de nieuwspagina van www.ijsland-enzo.nl

22-08: Kijk HIER voor de actuele situatie rond de wegafsluitingen en HIER voor actueel en interessant Nederlandstalig nieuws over Bárðarbunga.

21-08:  Er zijn geen verdere ingrijpende ontwikkelingen. Huidige wegafsluitingen blijven voor de rest van het zomerseizoen van kracht.

Wegafsluitingen 20 augustus 2014

20 Augustus 2014 Bárðarbunga
20 Augustus 2014 Bárðarbunga

Dit bericht is woensdag 29 oktober 2014 op 08:30 geplaatst en getagd met:, , , , , Nieuws.

Deel deze pagina:


Laatste nieuws

Transavia naar IJsland

Transavia naar IJsland

Transavia naar IJsland Transavia naar IJsland! Komende zomer vliegt budgetluchtvaartmaatschappij(vanaf 5 juli), 3 keer in de week op de maandagen, woensdagen en vrijdagen
WOW air nieuws

WOW Air schrapt per direct alle vluchten

WOW Air nieuws De IJslandse vliegtuigmaatschappij WOW Air staakt per direct zijn activiteiten, schrijft WOW Air in een korte verklaring op hun website. WOW Air voerde

ONZE BLOGS

Zelf reizen wij ook regelmatig naar 'onze' bestemmingen. Wanneer we met onze gezinnen reizen in de zomervakantie schrijven wij hierover in onze blogs. Tijdens de reis kun je

Bekijk nieuwsoverzicht »


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »