Je reiswensen

Met de veerboot: Smyril Line

Smyril Line

De veerbootmaatschappij Smyril Line vaart bijna het hele jaar met de veerboot Norröna vanuit Hirtshals (Noord-Denemarken) via Tórshavn (De Faeröer) naar Seyðisfjörður (Oost-IJsland). Het is een leuke manier om met eigen vervoer naar IJsland te reizen.

Waarom je veerbootovertocht boeken bij IJslandspecialist?

Als je op vakantie gaat wil je goed voorbereid op reis gaan en zo veel mogelijk op IJsland zien. Wij kunnen je als geen ander over de mooie bezienswaardigheden op IJsland informeren en al je vragen beantwoorden. Ook krijg je een uitgebreid informatiepakket met praktische informatie over je reis en de Dominicus-reisgids IJsland thuisgestuurd. Maar als je dat wilt, kun je ook op afspraak bij ons op kantoor langskomen om je geplande reis te komen bespreken.

Verzorgde rondreis met eigen auto of motor naar IJsland

Wie met eigen vervoer naar IJsland reist en vooraf alle accommodaties wil vastleggen, kan kiezen uit één van onze autorondreizen. Deze rondreizen, met soms een kleine aanpassing, passen prima voor wie met de Smyril Line van Hirtshals naar Seyðisfjörður vaart en weer terug. Je reis begint dan natuurlijk in Seyðisfjörður in plaats van Reykjavík. De prijzen die voor de verschillende autorondreizen gelden, zijn op basis van accommodatie (inclusief ontbijt), autohuur en vliegticket. Uiteraard is deze prijs niet relevant voor je als je met de veerboot gaat. Vraag daarom naar de prijzen voor jouw rondreis van alleen de accommodatie (inclusief ontbijt) prijzen. Je krijgt bij boeking ook een uitgebreid informatiepakket met o.a. een Nederlandse routebeschrijving, wegenkaart en de Dominicus-reisgids IJsland.

Boek een reis

De Norröna

De uiterste meldtijd bij de terminal van de havens voor alle passagiers is op zaterdag 2 uur voor vertrek en op dinsdag 2,5 uur voor vertrek. Let op: vanuit Seyðisfjörður geldt een uiterste meldtijd van drie uur voor vertrek! De weersomstandigheden kunnen dusdanig zijn dat de aankomsthaven op de Faeröer gewijzigd wordt naar Kollafjørður in plaats van Tórshavn. In Denemarken kan het Esbjerg, Hanstholm of Frederikshavn worden in plaats van Hirtshals. Een groene kaart voor je auto en/of motorfiets is verplicht. Tijdens de vaart mag je niet op het autodek. De prijs voor de overtocht kun je aan de hand van de prijzentabel eenvoudig zelf berekenen. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, dan helpen wij je graag. De prijzen in de tabel zijn exclusief maaltijden en op basis van een enkele reis. Indien je de maaltijden vooraf wilt reserveren, dan kan dit tegen een gereduceerd tarief, maar dit moet je direct bij boeking doen.

Hutten

De volgende soorten hutten zijn te boeken:

 • Couchettes, 6 of 9 persoonshut op indeling – dames en heren gescheiden (COU)
 • 1 bed in 4-persoons binnenhut met stapelbedden (B4)
 • 4-persoons binnenhut met stapelbedden voor min. 3 personen (B4F)
 • 2-persoons binnenhut met lage bedden (B2L)
 • 2-persoons binnenhut met stapelbed (A2R)
 • 2-persoons buitenhut met stapelbed (A2) alias single (A1) (A2, A1)
 • 2-persoons buitenhut met 2 lage bedden (A2L)
 • 4-persoons buitenhut met stappelbedden voor min. 3 personen (A4F)
 • 2-persoons buitenhut met een 2-persoonsbed (A2D)
 • 2-persoons Deluxe hut (DLX)
 • 2-persoons Suite (SUI)

De hutten zijn uitgerust met comfortabele bedden met een leeslampje, handdoeken, tv, lockers, toilet/badkamer en de buitenhutten hebben ook een koelkast en een raam. De couchettes maken gebruik van gedeelde toiletten badkamerruimte op de gang (zie de tarieven). In een 4-persoonshut ‘op indeling’ slapen mannen en vrouwen gescheiden, dus ook echtparen, vader/dochter of moeder/zoon, tenzij je met je reisgenote(n) de hele hut afhuurt. Kinderen t/m 4 jaar mogen niet op indeling reizen. Er bestaat de mogelijkheid om bij de buitenhutten voor € 30 een minibar te bestellen, met of zonder alcohol. Bij de Deluxe hut en de Suite is de minibar inbegrepen in de prijs. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Faciliteiten aan boord van de Norröna

TV (in de hutten en op meerdere openbare plaatsen), speelruimte voor kinderen, zwembadje met sauna, fitnessruimte, bioscoop, Tax-Free winkel

Minibar

In de buitenhutten kun je vooraf een minibar bestellen met of zonder alcohol.

Cafés en bars

Naust Lounge, Sky Bar en Saga Café

Restaurants

Norröna Buffet, Restaurant Simmer Dim Steakhouse, The Diner en Cafetaria

Shoppen

Aan boord van de Norröna kun je Tax Free boodschappen doen, van bijvoorbeeld wijnen, sterke dranken, snoepgoed, parfum en cosmetica. Daarnaast is er een groot aanbod van Faeröers en IJslands design en handwerk.

Internet

Je kunt aan boord gebruik maken van draadloos internet. Je kunt tijd inkopen bij de informatiebalie aan boord van de Norröna.
1 uur: € 7
2 uur: € 9
30 uur: € 16
48 uur: € 21

Berekening van veerboot-kosten

Gebruik voor een snelle indicatie van de kosten van de overtocht met één voertuig (auto, camper of auto+caravancombinatie) onderstaand invulformulier. Indien je van het onderstaande formulier afwijkende wensen hebt, neem dan contact op met ons kantoor.

Ook in het voor- en najaar vaart de Norröna naar IJsland (zie dienstregelingen bij ‘Vaarschema en Seizoenen 2019’).
Let wel op: in het voorjaar en de herfst kunnen wegen in Oost-IJsland door sneeuwval en vorst bijzonder glad worden of soms zelfs dicht zitten! Sneeuwkettingen en winterbanden zijn dan geen overbodige luxe.

Brochure How to drive in Iceland

Huisdieren
Huisdieren zijn helaas niet welkom op de schepen van Smyril Line. De reden hiervoor is dat huisdieren en vogels alleen mogen worden ingevoerd met toestemming.

Check–in tijden
Hirtshals check-in
Op zaterdagen: check-in vanaf 12:00 uur
Op dinsdagen (in het hoogseizoen): check-in vanaf 08:00 uur

Naar de Faeröer MET voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar de Faeröer ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar IJsland MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar IJsland ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek

Seyðisfjörður check-in
Naar de Faeröer MET voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar de Faeröer ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar Denemarken MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar Denemarken ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek

Tórshavn check-in
Naar Denemarken MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar Denemarken ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek
Naar IJsland MET voertuig – 1,5 uur voor vertrek
Naar IJsland ZONDER voertuig – 1 uur voor vertrek

Wij raden altijd aan om 3 uur van te voren in te checken!

Je bent ten alle tijde zelf verantwoordelijk voor het inwinnen van informatie betreffende de actuele aankomst- en vertrektijden van de M/S Norröna. Het kan namelijk voorkomen dat Smyril Line een wijziging in het vaarschema doorvoert, door bijvoorbeeld veranderde weersomstandigheden.

Speciale zorg
Passagiers die speciale zorg vereisen, dienen zich uiterlijk 3 uur voor vertrek bij de terminal te melden. Houdt er rekening mee dat de wachttijd hierdoor iets langer kan zijn.

Zwangerschap
Zwangere passagiers kunnen tot week 35 in de zwangerschap met de M/S Norröna varen. Dit is altijd op eigen risico. In de weken 31-35 van de zwangerschap dien je een medische verklaring te overleggen. M/S Norröna heeft geen arts aan boord.

Paspoort/Visa
Alle reizigers moeten een geldig ID met foto of een geldig paspoort meenemen. Als je als reiziger niet beschikt over een EU-paspoort moet dit worden vermeldt wanneer de boeking wordt gemaakt. Smyril Line behoudt het recht om een ID kaart of een paspoort voorafgaand aan de reis te kunnen zien.

Hutten
Alle hutten zijn voorzien van douche/toilet, televisie en kastruimte. De hutten zijn beschikbaar tot 1½ uur voor aankomst. Wanneer je de hut moet verlaten wordt aangegeven aan boord.

Rookvoorschriften
Roken is alleen toegestaan in de open lucht op dek 8. Deze beperking geldt zowel voor passagiers als de bemanning. Overtredingen worden zwaar beboet.

Verloren bezittingen aan boord
Neem contact op met de receptie aan bood op telefoonnummer +298 344 900 of stuur een e-mail naar reception@norra.fo indien u uw eigendommen bent vergeten aan boord.

Reserveringen
Passagiers moeten er voor zorgen dat Smyril Line bij boeking de juiste naam heeft zoals vermeld staat in het paspoort van de reiziger.

No – show
Verplichtingen van de reiziger als deze niet verschijnt of niet gebruikt maakt van betaalde services: Als de reiziger niet heeft geannuleerd en/of niet verschijnt op de aangegeven tijd en plaats voor vertrek van de reis, of als de reiziger niet in staat is om de reis te beginnen of te eindigen vanwege ontbrekende reisdocumenten (zoals een geldig paspoort, vereist visum of vaccinatie documenten) is Smyril Line gerechtigd om de totale prijs van de reis te behouden. Dit geldt ook als de reiziger wordt uitgesloten ten gevolge van schending van de voorschriften. Bij alle voorgaande redenen kan de reiziger geen beroep doen op teruggaaf van de reissom voor de ongebruikte dienst. De hoofdboeker van de reis is verantwoordelijk voor het reisgezelschap. Tevens dient de hoofdboeker op de hoogte te zijn van alle voorschriften en regelementen betreffende de Smyril Line.

Reisdocumenten
Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig reisdocument, die men moet kunnen overhandigen indien gevraagd. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor alle kosten die kunnen ontstaan in het geval men de toegang geweigerd worden vanwege ontbrekende reisdocumenten. Alle reizigers wordt sterk aangeraden om een geldig paspoort mee te nemen omdat een paspoort als enig geldig bewijs geldt voor identificatie tijdens reizen naar het buitenland. Voor het betreden of verlaten van Schengenlanden is een geldig paspoort verplicht.

Veiligheid
Om veiligheidsredenen kunnen zowel de bagage als het voertuig waarmee je reist doorzocht worden voordat deze worden toegestaan aan boord. Indien deze controle wordt geweigerd kan de toegang tot de boot ontzegt worden en heb je géén recht op vergoeding van de reissom.

Gevaarlijke bagage/beveiliging
Bagage dat aanmerkelijk verstoring of ongemak kan veroorzaken of bagage dat een gevaar kan zijn voor de veiligheid van het schip, mogen niet aan boord gebracht worden. Smyril Line is, met betrekking tot de omstandigheden, gerechtigd om de bagage aan land te brengen om het vervolgens onschadelijk te maken of te vernietigen als de bagage aan boord is gebracht zonder medeweten van de organisatie en zonder schriftelijke toestemming. Tevens mag de reiziger geen bagage meenemen dat artikelen bevat die kunnen worden beschouwd als een gevaar voor de veiligheid.
Indien wegens bovenstaande oorzaak de afvaart van de Smyril Line vertraagd wordt of opgehouden wordt kan de reiziger een boete opgelegd krijgen en wordt de reiziger verantwoordelijk gesteld voor alle ontstane schade die leiden tot inkomstenverlies. Deze ontstane schaden dient de reizigers te betalen aan de rederij.
Als reiziger ben je geacht om kennis te hebben van de opgestelde voorschriften en regels die betrekking hebben op het vervoer van gevaarlijke goederen en bagage.

MS Norröna

MS Norröna

Dek 8a

Dek 8a

Dek 7a

Dek 7a

Dek 6a

Dek 6a

Dek 5a

Dek 5a

Dek 2a

Dek 2a

MS Norröna

MS Norröna

Boek je maaltijd vooraf en bespaar tot 20%

Graag stellen wij een reis voor je samen passend bij de aankomst en vertrektijden van de Nörrona in Seyðisfjörður. Dit kan een reis zijn met hotels, guesthouses en boerderijen, maar het kan ook met vakantiehuisjes. Dit kan is verschillende prijscategorieën.

 

Bezoek de Færöer Eilanden na je vakantieverblijf op IJsland en BESPAAR. Geldig in periode: 11 juni tot 15 augustus 2019:
Op de terugweg betaal je voor je voertuig in categorie C slechts de prijs van categorie B en géén lengtetoeslag:
 • Voertuigen 2.5m-3.5m hoog:      BESPAAR tot € 445

Bij vertrek vanaf IJsland op donderdagen en vanaf de Færøer Eilanden op zondagen. 

Op de Faerøer Eilanden zijn de campings vrij primitief. Ze hebben niet hetzelfde niveau als in de rest van Europa maar werken prima als uitvalsbasis om op de groene eilanden te verblijven. Neem hier een kijkje op de Færøerse campings: Faroe camping of CampingFelagið

De Faeröer op de terugweg van je reis naar IJsland. 

De Faeröer

Deze eilandengroep bestaat uit totaal 18 eilanden, waarvan je er enkele passeert op doortocht naar IJsland. De Faeröer staat bekend om zijn ongerepte natuur en de vele vogels die er nestelen. Men kent er geen massatoerisme. Je komt aan met de boot in de kleine en gezellige hoofdstad Tórshavn. Tórshavn staat bekend om zijn kleurrijke huisjes, de verschillende musea en de diverse winkels. Kortom, de Faeröer zijn zeker de moeite waard om op doortocht te bezoeken. Wil je een stop-over maken op de Faeröer, dan kun je via ons accommodatie en excursies boeken. Wij adviseren je graag. Ook bieden wij een aantal reizen aan naar de Faeröer, als tussenstop op weg van/naar IJsland of als zelfstandige bestemming.

Klik HIER om naar deze reizen te gaan.

Faeroer Fauna schaap shutterstock_84241105

 • Tórshavn, Faeröer
 • Felix op de Nörrona
 • Deluxe Cabine
 • Couchettes
 • B3 Cabin
 • A3 Cabin 2
 • A3 Cabin
 • Tórshavn, Faeröer
 • Kirkjubøur, Faeröer
 • Papegaaiduiker

Deel deze pagina:


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »