Je reiswensen

Met het vliegtuig

5 november 2018 : Zojuist is bekend gemaakt dat Icelandair alle aandelen van Wowair heeft gekocht. Hiermee heeft Icelandair zich een zeer sterke positie verworven. Wat dit betekent voor de vluchten vanaf Amsterdam naar Keflavík en de overige bestemmingen in de VS en Canada is nog niet duidelijk. We houden het uiteraard scherp in de gaten. Wil je het hele artikel lezen, kijk dan HIER.

==================================================================================================================================

IJslandspecialist werkt met verschillende luchtvaartmaatschappijen samen met: Icelandair voor vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Parijs en Frankfurt en tevens met Lufthansa en Air Berlin voor vluchten vanaf Düsseldorf. Sinds vorig jaar vliegt de IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW Air ook vanuit Amsterdam en in Duitsland vanuit o.a. Düsseldorf. Als vaste partner hebben wij altijd scherpe en vaak speciale tarieven voor losse tickets. Wanneer je flexibel bent met de heen- en terugreisdata levert dat in veel gevallen prijsvoordeel op. Wanneer je aangeeft wat je vroegst mogelijke vertrekdatum en je laatst mogelijke terugkeerdatum is, zoeken wij het meest gunstige ticket wat betreft prijs en vluchttijden, voor je op. De vlucht Nederland-IJsland duurt slechts ongeveer 3 uur!

Tip: Vliegtickets vroeg boeken bespaart geld!

 

icelandair logoIcelandair en vliegtarieven

De IJslandse nationale luchtvaartmaatschappij Icelandair vliegt ’s zomers iedere dag (zeer punctueel) en op sommige dagen zelfs tweemaal per dag (totaal 16 keer in de week). De rest van het jaar vier tot zes keer per week rechtstreeks van Schiphol naar het internationale vliegveld van IJsland: Keflavík. Vanaf Brussel wordt er in de maanden juni tot en met september vijf keer per week gevlogen.
In het vliegtuig is de economy klasse opgebouwd uit verschillende klassen met bijbehorende tarieven. Op iedere vlucht zijn stoelen (minimaal 81 cm beenruimte) gereserveerd voor iedere klasse met in de meeste gevallen een gratis inflight entertainment system voor iedere passagier. Ook is er op de meeste vluchten WiFi (tussen € 7pp en € 12pp per enkele reis) aanboord. Voor de goedkoopste klassen en voor aanbiedingen gelden vaak strengere voorwaarden dan voor de duurdere klassen (Economy Comfort en Saga klasse). Aan wijzigingen en annuleringen zijn echter altijd kosten verbonden. Het spreekt vanzelf dat de goedkoopste klassen het eerst zijn volgeboekt. Wie vroeg boekt, maakt dus meer kans op een lager geprijsd ticket. Indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, kom je automatisch in een duurdere klasse. Er zijn kortingen voor kinderen t/m 11 jaar, echter alleen op de airfare en niet op luchthavenbelasting en ticketfee en niet voor de goedkoopste tickets. Kinderen tussen de 2 en de 11 jaar krijgen wel altijd een maaltijd aan boord aangeboden. Bij Icelandair zijn maaltijden voor personen vanaf 12 jaar niet inbegrepen. De bagagevrijdom bedraagt 23 kilo (in één koffer) ruimbagage en 10 kilo handbagage per persoon.
Icelandair biedt in het hoogseizoen bovendien de mogelijkheid om viermaal per week direct door te vliegen van Keflavík naar Akureyri in het noorden. Buiten het hoogseizoen moet je voor binnenlandse vluchten eerst met de Flybus naar de luchthaven in Reykjavík zelf (ongeveer 45 minuten rijden). Verder kun je vanuit Keflavík naar 12 andere bestemmingen vliegen in Canada en Amerika. Je kunt dan bijvoorbeeld een tussenstop maken van 7 dagen. Hiervoor betaal je dan geen extra kosten.

logo WOW AirWOW Air en vliegtarieven

De nieuwe IJslandse luchtvaartmaatschappij WOW Air (low cost airline) vliegt dagelijks vanuit Amsterdam naar Keflavík (IJsland) en van 22 mei tot en met eind september twee- tot driemaal in de week met een directe vlucht vanuit Düsseldorf naar Keflavík. Deze mogelijkheid is vooral interessant voor wie in Oost-Nederland woont. Ook bij WOW Air loont het ook om vroeg te boeken, de goedkoopste vluchtklassen zijn als eerste volgeboekt. Bij WOW Air zijn maaltijden niet inbegrepen, tegen betaling zijn snacks en drankjes verkrijgbaar en de bagagevrijdom bedraagt 20 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage per persoon (maximaal 42 x 32 x 25cm). Indien gewenst kun je een extra ‘carry-on bag’ bijboeken voor € 20 per enkele reis (maximaal gewicht 12 kilo en maximaal 56 x 45 x 25 cm). Aan wijzigingen en annuleringen zijn altijd kosten verbonden. De vlucht Amsterdam-IJsland duurt circa 3 uur. De vlucht Düsseldorf-IJsland duurt circa 3,5 uur.

Vluchtprijzen

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

  1. De vluchtklasse waarop de prijs van de rondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals op de site staat vermeld.
  2. De vluchtklasse waarop de prijs van de rondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals op de site staat vermeld, opgeteld.
  3. De vluchtklasse waarop de prijs van de rondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Schiphol Parkeerservice

In samenwerking met Airport Parking Services bieden wij nu ook parkeerplaatsen aan nabij Schiphol. Airport Parking Services biedt de mogelijkheid om je auto 24 uur per dag en 7 dagen per week op een veilige manier te parkeren. Je kunt er voor kiezen om de auto onoverdekt of overdekt te laten parkeren op een afgesloten en met camera’s bewaakt terrein. De speciale shuttle service brengt je naar de luchthaven en haalt je aan het einde van de reis ook weer op.
Klik hier voor meer informatie over deze parkeerservice!

Aankomst op IJsland en Flybus

Het vliegveld ligt ruim 40 km ten westen van de hoofdstad Reykjavík. Na iedere vlucht vertrekt er een bus (Flybus) naar het BSÍ-busstation in Reykjavík en van daaruit zijn er transfers naar een groot aantal hotels, een enkel guesthouse en de jeugdherberg (naast de camping). Wanneer de transferbus niet langs je hotel of guesthouse rijdt, kun je een taxi of stadsbus nemen of uitstappen bij een nabij gelegen hotel waar de transferbus wél langs rijdt. Wie al op het vliegveld een huurauto in ontvangst neemt, heeft natuurlijk geen Flybus nodig. Voor de terugreis gaat er ruim 3 uur voor vertrek van de vlucht een Flybus vanaf het BSÍ-busstation in Reykjavík naar de luchthaven Keflavík. Op verzoek haalt de transferbus vertrekkende reizigers ook weer op bij een groot aantal hotels, een enkel guesthouse en de jeugdherberg (informeer bij je overnachtingsadres). De Flybus kost € 30 voor een enkele reis en € 50 voor een retour. Fietsen kunnen overigens niet mee. Transfer via de Blue Lagoon kost € 40 (entree niet inbegrepen). De entreeprijs van de Blue Lagoon verschilt momenteel per entreetijd. Vraag ons voor de actuele prijzen.

Deel deze pagina:


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »