Vliegtickets IJsland, naar IJsland met het vliegtuig in 3 uur, IJSLAND
Je reiswensen

Met het vliegtuig

IJslandspecialist werkt met verschillende luchtvaartmaatschappijen samen met: Icelandair voor vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf, Parijs en Frankfurt. Sinds 2019 vliegt ook Transavia vanaf Amsterdam naar IJsland. Als vaste partner hebben wij altijd scherpe en vaak speciale tarieven voor losse tickets. Wanneer je flexibel bent met de heen- en terugreisdata levert dat in veel gevallen prijsvoordeel op. Wanneer je aangeeft wat je vroegst mogelijke vertrekdatum en je laatst mogelijke terugkeerdatum is, zoeken wij het meest gunstige ticket wat betreft prijs en vluchttijden, voor je op. De vlucht Nederland-IJsland duurt slechts 3 uur!

Tip: Vliegtickets vroeg boeken bespaart geld!

 

icelandair logoIcelandair en vliegtarieven

De IJslandse nationale luchtvaartmaatschappij Icelandair vliegt ’s zomers en ‘s winters iedere dag (zeer punctueel) en op sommige dagen in de zomerperiode zelfs tweemaal per dag (totaal 16 keer in de week). Ook vanaf Brussel zijn er diverse mogelijkheden.
In het vliegtuig is de economy klasse opgebouwd uit verschillende klassen met bijbehorende tarieven. Op iedere vlucht zijn stoelen (minimaal 81 cm beenruimte) gereserveerd voor iedere klasse met in de meeste gevallen een gratis inflight entertainment system voor iedere passagier. Ook is er op de meeste vluchten WiFi (tussen € 7pp en € 12pp per enkele reis) aan boord. Voor de goedkoopste klassen en voor aanbiedingen gelden vaak strengere voorwaarden dan voor de duurdere klassen (Economy Comfort en Saga klasse). Aan wijzigingen en annuleringen zijn echter altijd kosten verbonden. Het spreekt vanzelf dat de goedkoopste klassen het eerst zijn volgeboekt. Wie vroeg boekt, maakt dus meer kans op een lager geprijsd ticket. Indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, kom je automatisch in een duurdere klasse. Er zijn kortingen voor kinderen t/m 11 jaar, echter alleen op de airfare en niet op luchthavenbelasting en ticketfee en niet voor de goedkoopste tickets. Kinderen tussen de 2 en de 11 jaar krijgen wel altijd een maaltijd aan boord aangeboden. Bij Icelandair zijn maaltijden voor personen vanaf 12 jaar niet inbegrepen. De bagagevrijdom bedraagt 23 kilo (in één koffer/reistas) ruimbagage en 10 kilo handbagage per persoon.
Icelandair biedt in het hoogseizoen bovendien de mogelijkheid om viermaal per week direct door te vliegen van Keflavík naar Akureyri in het noorden. Buiten het hoogseizoen moet je voor binnenlandse vluchten eerst met de Flybus naar de luchthaven in Reykjavík zelf (ongeveer 45 minuten rijden). Verder kun je vanuit Keflavík naar 12 andere bestemmingen vliegen in Canada en Amerika. Je kunt dan bijvoorbeeld een tussenstop maken van 7 dagen. Hiervoor betaal je dan geen extra kosten.

Transavia en vliegtarieven

Komende zomer vliegt budgetluchtvaartmaatschappij(vanaf 5 juli), 3 keer in de week op de maandagen, woensdagen en vrijdagen van Amsterdam naar Keflavík (IJsland). Transavia springt op een slimme manier in het gat dat door de failliete luchtvaartmaatschappij WOW Air is achtergelaten.
Transavia breidt hiermee haar vakantiebestemmingen uit en biedt een tijdelijk kennismakingstarief aan van € 39 p.p. per enkele reis exclusief bagage en stoelreservering. Maaltijden zijn niet inbegrepen, tegen betaling zijn snacks en drankjes verkrijgbaar en de bagagevrijdom bedraagt 20 kilo (in één koffer/reistas) ruimbagage en 10 kilo handbagage per persoon (maximaal 55 x 40 x 25cm). Aan wijzigingen en annuleringen zijn altijd kosten verbonden. De vlucht Amsterdam-IJsland duurt circa 3 uur.

Vluchtprijzen

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

  1. De vluchtklasse waarop de prijs van de rondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals op de site staat vermeld.
  2. De vluchtklasse waarop de prijs van de rondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals op de site staat vermeld, opgeteld.
  3. De vluchtklasse waarop de prijs van de rondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Schiphol Parkeerservice

In samenwerking met Airport Parking Services bieden wij nu ook parkeerplaatsen aan nabij Schiphol. Airport Parking Services biedt de mogelijkheid om je auto 24 uur per dag en 7 dagen per week op een veilige manier te parkeren. Je kunt er voor kiezen om de auto onoverdekt of overdekt te laten parkeren op een afgesloten en met camera’s bewaakt terrein. De speciale shuttle service brengt je naar de luchthaven en haalt je aan het einde van de reis ook weer op.
Klik hier voor meer informatie over deze parkeerservice!

Aankomst op IJsland en Flybus

Het vliegveld ligt ruim 40 km ten westen van de hoofdstad Reykjavík. Na iedere vlucht vertrekt er een bus (Flybus) naar het BSÍ-busstation in Reykjavík en van daaruit zijn er transfers naar een groot aantal hotels, een enkel guesthouse en de jeugdherberg (naast de camping). Wanneer de transferbus niet langs je hotel of guesthouse rijdt, kun je een taxi of stadsbus nemen of uitstappen bij een nabij gelegen hotel waar de transferbus wél langs rijdt. Wie al op het vliegveld een huurauto in ontvangst neemt, heeft natuurlijk geen Flybus nodig. Voor de terugreis gaat er ruim 3 uur voor vertrek van de vlucht een Flybus vanaf het BSÍ-busstation in Reykjavík naar de luchthaven Keflavík. Op verzoek haalt de transferbus vertrekkende reizigers ook weer op bij een groot aantal hotels, een enkel guesthouse en de jeugdherberg (informeer bij je overnachtingsadres). De Flybus kost € 30 voor een enkele reis en € 50 voor een retour. Fietsen kunnen overigens niet mee. Transfer via de Blue Lagoon kost € 40 (entree niet inbegrepen). De entreeprijs van de Blue Lagoon verschilt momenteel per entreetijd. Vraag ons voor de actuele prijzen.

Deel deze pagina:


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »