Vrachtboot IJsland, met eigen vervoer per vrachtschip naar IJsland
Je reiswensen

Met de vrachtboot: Samskip

Met de IJslandse rederij Samskip kun je je voertuig per container of flat rack op de vrachtboot naar IJsland (Reykjavík) verschepen, terwijl je zelf vliegt. Het verschepen gebeurt op eigen risico.

Schema

(onder voorbehoud tussentijdse wijzigingen en weersomstandigheden)
Voertuig aanleveren in Rotterdam : maandag vóór 12.00 uur
Boot vertrekt in Nederland : dinsdag
Boot komt op IJsland aan : één week later op dinsdagmiddag of woensdag
Voertuig ophalen in Reykjavík : vrijdag
Voertuig weer inleveren in Reykjavík : dinsdag vóór 15.00 uur
Boot vertrekt uit IJsland : donderdag
Boot komt aan in Rotterdam : eerstvolgende maandag of dinsdag
Voertuig ophalen in Rotterdam : woensdag

Door de vluchtschema’s van Icelandair en Transavia is het meestal niet mogelijk om je voertuig op de dag van aankomst op te halen en/of op de dag van vertrek in te leveren (douane is gesloten). Hierdoor kun je je voertuig pas de dag na aankomst ophalen en moet je het de dag voordat je terug vliegt tijdig aanleveren. Je voertuig mag weliswaar zonder extra kosten maximaal zeven dagen in de haven staan (daarna worden kosten in rekening gebracht), maar het is het beste als je je vlucht laat aansluiten op de vrachtboot zodat je voertuig maar een of twee dagen in de haven hoeft te staan. Het is handig om de eerste en laatste overnachting in Reykjavík vooraf te regelen. De havens van Rotterdam en Reykjavík zijn in het weekend en op officiële feestdagen (w.o. voor IJsland 17 juni en de eerste maandag in augustus) gesloten.

Kosten verscheping eigen voertuig 2019

De prijzen in de tabel zijn voor het retour transport van het voertuig. Niet inbegrepen is de brandstoftoeslag (naar boven afgerond) en de Low Sulphur Surcharge (naar boven afgerond) en wordt eenmaal berekend. Voor een enkele reis is de prijs op aanvraag. De prijs voor voertuigen groter dan 40m³ dient apart berekend te worden. Deze is dan op basis van de exacte afmetingen (LxHxB) en het gewicht van het voertuig.

In de galerij zie je onder andere hoe motoren gereedgemaakt worden voor transport naar IJsland.

Wil je meer informatie bel (010 – 7144453) of mail (info@ijslandspecialist.nl) ons gerust.

  • Met de vrachtboot Samskip
  • samskip Foto Anke Kuhn

Deel deze pagina:


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »