Zomerse activiteiten Groenland - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Zomerse activiteiten Groenland

Zomerse activiteiten Groenland

ZOMERSE ACTIVITEITEN OP GROENLAND

Onze Groenlandreizen

Wist je dat je in de zomer veel zomeractiviteiten kunt doen op Groenland? Vooral tijdens de zomermaanden juli en augustus zul je verbaasd zijn over de vele zonnige dagen. Bovendien gaat van 25 mei – tot en met 25 juli de zon op Groenland niet onder. Het grootste gedeelte van de kustlijn van Groenland is zeer geschikt om te wandelen, alleen ontbreekt vaak de infrastructuur om er ook daadwerkelijke te komen. Rondom de bewoonde gebieden zijn er gelukkig wel goeie mogelijkheden om de genieten van de prachtige arctische natuur.

Ter inspiratie een lijst met mogelijke activiteiten voor het echte Groenlandse zomergevoel:

 • Fietsen naar Russell Glacier in Kangerlussuaq
 • Beklim Ukkusissat Mountain in Nuuk
 • Kajakken in Sermilik bij de Tasiusaq schapenboerderij
 • Wandelen over de Arctic Circle Trail in Kangerlussuaq
 • Wandelen rond de Ilulissat ijsfjord
 • Wandelen net buiten Tasiilaq
 • Vissen op Arctische zalm in Maniitsoq
 • Bessen plukken op de toendra

8 zomerse activiteiten in Groenland

Het grootste gedeelte van de kustlijn van Groenland is zeer geschikt om te wandelen, alleen ontbreekt vaak de infrastructuur om er ook daadwerkelijke te komen. Rondom de bewoonde gebieden zijn er gelukkig wel goeie mogelijkheden om de genieten van de arctische natuur.

 1. Fietsen naar Russell Glacier in Kangerlussuaq
  Kangerlussuaq is een relatief grote plaats voor Groenlandse begrippen. En ook een gemiddelde juli-temperatuur van 11 graden is op zich niet verkeerd om lekker op een mountainbike te stappen. Op nog geen 25 kilometer afstand ligt de Russell Glacier, de enige gletsjer in Groenland waar een weg naartoe loopt, die ook daadwerkelijk tot aan de voet van de gletsjer loopt. Onderweg zie je veel wildlife. In de omgeving van Kangerlussuaq komen namelijk veel muskusossen voor, maar ook poolvossen en kariboes. In Kangerlussuaq kun je fietsen huren.
 2. Beklim Ukkusissat Mountain in Nuuk
  De kusten van Groenland staan bekend als wandelparadijs. Groenland is een wandelaarsparadijs. In Nuuk zegt men dat je geen echte ‘Nuummioq’ bent, totdat je Ukkusissat hebt beklommen, die net buiten het stadscentrum ligt. Bovenop de berg heb je een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende fjorden. Belangrijk: wanneer je deze berg voor het eerst beklimt is het om veiligheidsredenen aan te raden om dit te doen onder begeleiding van iemand die de route kent.
 3. Kajakken in Sermilik bij de Tasiusaq schapenboerderij
  In Zuid-Groenland zijn er tijdens de zomer ideale omstandigheden om optimaal te genieten van de natuur, zowel te voet als per kajak. Tasiusaq is een afgelegen plaats waar slechts twee schapenboeren wonen. Hier is alles zó groen dat je jezelf op de set van Lord of the Rings waant. De indrukwekkende Sermilik fjord met gigantische blauwe en witkleurige ijsbergen afkomstig van de nabijgelegen gletsjer is het schilderachtige decor.
 4. Wandelen over de Arctic Circle Trail in Kangerlussuaq
  Voor de mensen die meer ervaring hebben met zelfstandig wandelen is de Arctic Circle Trail een geweldige solo wandeltocht. Dit verborgen juweel verbindt Kangerlussuaq met het stadje Sisimiut. De 160 kilometer lange wandelroute voert door uitgestrekte toendralandschappen, door smalle valleien, over lage bergpassen, langs grote diepe meren. Je loopt in 7-11 dagen van het binnenland naar de kust, waarbij je onderweg kampeert onder de sterrrenhemel. Langs de route zijn ook blokhutten om te overnachten, maar aangezien deze niet van tevoren kunnen worden gereserveerd, kun je beter een tent meenemen.
 5. Wandelen rond de Ilulissat ijsfjord
  De Ilulissat ijsfjord staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Deze noordelijke plek is een schitterend natuurlijk monument. Een zelfstandige wandeling naar de Ilulissat ijsfjord is een geweldige ervaring. Wandel de Blue Route voor een prachtig uitzicht over deze ijsfjord. En het mooie is, deze wandeling kun je het hele jaar door doen. Wil je deze wandeling combineren met één van onze reizen?
 6. Wandelen net buiten Tasiilaq
  Aan de oostkust van Groenland zijn er bijzonder veel wandelmogelijkheden. Een vrij eenvoudige wandelroute is die van Qaqqartivakajik, een heuvel vlak buiten Tasiilaq, een stad met 2.000 inwoners. Het wandelen van de route is zelfs eenvoudiger dan het uitspreken van de naam. Vanuit Tasiilaq volgt je de bergrug tot aan de eerste top. Van daaruit heb je al een prachtig uitzicht, vooral over de Kong Oskars haven van Tasiilaq. Vanaf daar wandel je verder via het zadel van de berg naar de volgende top, van waaraf je een uitzicht hebt over de Arctische Oceaan. Hoewel de wandelroute eenvoudig is en je gewoon een pad volgt, is het altijd verstandig een kaartje mee te nemen om je goed te kunnen oriënteren.
 7. Vissen op Arctische zalm in Maniitsoq
  Groenland beschikt over een eindeloze kustlijn met bijzonder veel goede visstekken. De vele rivieren, fjorden en meren rondom Maniitsoq bieden een uitgelezen kans om op Arctische zalm (arctic char) te vissen. De beste tijd van het jaar op te vliegvissen op Arctic char is in de maanden juli en augustus. Vergeet niet om een visvergunning aan te vragen.
 8. Bessen plukken op de toendra
  Bessen plukken is naast vissen en een hondensledetocht natuurlijk een van de ultieme bezigheden om de Groenlandse cultuur te kunnen beleven. Het is de activiteit waar de lokale bevolking naar uitkijkt in de late zomer: het verzamelen van kruiden en bessen in de prachtige natuur van Groenland. Bessen plukken en natuurlijk opsmullen behoort natuurlijk tot de ultieme zomeractiviteiten in Groenland. Hoe heerlijk is het om de frisse, schone lucht diep in te ademen terwijl je lekker in de natuur bezig bent…..! Tijdens onze reis Het beste van Zuid-Groenland kom je verschillende kruiden, bessen en paddenstoelen tegen die je kunt plukken.

 

 • Arctische papaper op Groenland
 • Baai in Groenland
 • Hvalsø ruïne
 • Narsarsuaq
 • Foto: Sande van der Sanden, ijsbergen in Groenland

Deel deze pagina:


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »